Nový dvouletý kontrakt s klubem podepsali útočníci Tomáš Pospíšil a David Švagrovský, roční smlouvu s opcí klub uzavřel s mladým obráncem Stanislavem Dietzem. ,,Máme několik mladých hráčů, u nichž je předpoklad, aby se prosadili do sestavy. Franta Ptáček je určitě výborný obránce, ale má už svůj věk a my bychom rádi dali přednost mladším. Třeba Jankovi, Vráblíkovi či Dietzovi. Trenéři podali takový návrh a my jsme se rozhodli, že to zkusíme," uvedl k odchodu zkušeného matadora generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Devětatřicetiletý Ptáček hrál za klub, který se před sezonou přestěhoval z Českých Budějovic, pět let. Předtím nastupoval za pražskou Spartu, s níž získal čtyři tituly. V nejvyšší soutěži absolvoval 1140 zápasů.

Sedmatřicetiletý Marha přišel do Hradce Králové loni v listopadu poté, co skončil v Pardubicích. Předtím strávil dvanáct let v Davosu. V Hradci hokejově vyrůstal. ,,Josef  ví, že se mu tahle sezona nepovedla. Je hráč Jihlavy a sám se rozhodne, co bude dál," dodal Kmoníček.

Hradec skončil v základní části pátý, ve čtvrtfinále play off vypadl se Zlínem.