Pozvání přijala skupina Monkey Business v čele s Matějem Rupertem. Milovníky rapu potěší charismatický Lipo, v sobotu vystoupí i hudební skupina Táboranka se svou dechovou hudbou. Zahrají také metalová kapela Dymytry nebo folk-popový písničkář Voxel. V sobotu pak na náměstí tradičně promluví obři.

Začne 87. ročník Jiráskova Hronova

Hronov - V pátek 4. srpna začne už 87. ročník festivalu amatérského divadla Jiráskův Hronov, který je nejstarší divadelní přehlídkou v Evropě a pravděpodobně i na světě. Návštěvníci se po celý týden mohou těšit na bohatý kulturní program. Kromě nejúspěšnějších inscenací z českých celostátních přehlídek nabídne i tvorbu zahraničních souborů. Nebude chybět poezie či divadlo malých jevištních forem, koncerty, netradiční vystoupení, besedy, pohádky pro děti nebo výstavy. Festival potrvá až do 12. srpna.

Ptačí příběhy a muzika v Chotči

Choteč - Rok se s rokem sešel a multižánrový festival Kočí v Chotči je za dveřmi. Dva a dvacátý ročník se uskuteční ve dnech 4. a 5. srpna. Letošním tématem se stal ptačí svět, zpěv a příběhy. Program plný zajímavých osobností, oblíbených hudebních stálic a poutavých dílen pro děti zahájí v pátek v 18 hodin autorské čtení ornitologa a autora knížek pro děti Vladimíra Šoltyse. Sobotní bloudění vesnicí se od 16.30 hodin ponese ve znamení křídel a zpěvu. Uslyšíte Nahou Sestru, Martina Chicka a další.