Zdejšímu publiku nabídne stejně jako v uplynulých letech ochutnávku toho nejzajímavějšího, co letos přinesl hlavní pražský festivalový program. Zdejší publikum se může těšit na šest filmů a závěrečný páteční happening na autobusovém nádraží.

Úvod pro seniory

Třídenní program hradeckého Febiofestu začne už dnes dopoledne promítáním německo–rakouského snímku La Bohéme, a to speciálně pro seniory.
Součástí večerního slavnostního zahájení hradeckých ozvěn Febiofestu pak bude skvělý slovensko–německý film Muzika, který sklízí velké úspěchy doma na Slovensku i v zahraničí.

Studentům

Zítřejší nabídka bude myslet především na studenty. Na programu je pseudodokument režiséra Jana Němce z doby okupace v roce 1968 nazvaný Holka Ferrari Dino. Autorský dokument se symbolickou délkou 68 minut rekonstruuje osobní vzpomínky Jana Němce na srpnové události. Část filmu je inscenovaná, jeho další sekvence obsahují autentické záběry pořízené v srpnu 1968. Film bude uveden v české kinopremiéře a patří k nejpůsobivějším snímkům letošního Febiofestu.

Čtvrteční program tvoří ještě britský snímek nominovaný na Oscara Happy Go Lucky a dynamická gangsterka anglického režiséra Guye Ritchieho RocknRolla.

Happening

Letošní hradecké ozvěny Febiofestu vyvrcholí v pátek večer happeningem na nedávno dostavěném dopravním terminálu.
„Chceme návštěvníkům festivalu jednak přiblížit tuto architektonicky velmi zdařilou stavbu, jednak ukázat, že i v takovém prostředí se dá promítat. Vybrali jsme úspěšnou českou komedii natočenou podle románu Michala Viewegha Účastníci zájezdu, která do tohoto prostředí ideálně zapadá,“ říká vedoucí Informačního centra v Hradci Králové Daniela Manďáková.

Součástí programu Febiofestu bude i výstava plakátů všech dosavadních festivalových ročníků ve foyeru kina.