Kostýmní provedení, světelné efekty, ozvučení a výstižné projevy herců, kterým byly jejich role, jakoby ušity na míru, těšily po všechny tři večery publikum ve zcela vyprodaném sále.

„Byla to naše letošní první premiéra. Takhle to ostatně míváme každoročně. Je to už náš standard. Podle mě byla nejobtížnější práce se zvukem a množství výpravných scén, na což nebyl nikdo ze členů souboru zvyklý. Těší nás úspěch, naši ochotníci dali do svého snažení hodně sil, hráli srdcem. Chceme ještě dojet Ženitbu Nikolaje Vasiljeviče Gogola, kterou jsme dělali s Honzou Sklenářem, jako loňské předchozí představení," řekl ředitel jaroměřského divadla Josef Horáček.

V této poslední hře oblíbeného amatérského hereckého souboru hraje vše, co má ruce a nohy - dohromady čtyřiatřicet herců.

„Například minulý týden jsme měli pětkrát zkoušku v rozsahu pěti až osmi hodin, což se, jak vidím, osvědčilo. Reprízy očekáváme. Jsme připraveni udělat ještě scénické změny v tom smyslu, že je důležité hrát divadlo, ne se předvádět. Rád bych také připravil zájezdový manuál. Vše se však bude odvíjet od technických podmínek. Čtené zkoušky jsme zahájili prvního září. Následně jsme se scházeli dvakrát za týden po večerech. Jedná se o rozsáhlou věc, kde je hodně postav s jejich osudy. Nacvičovali jsme za pochodu, kdy jsme sjížděli velké kusy hry. Největší radost mně udělalo, když jsem viděl, že to publikum a herce natolik vzalo a to v dobrém slova smyslu. A také to, že bezprostředně po poslední tmě v rámci hry lidé v sále vstali ze židlí a aplaudovali nám," dodal Jan Sklenář.

Eva Ženíšková