Chcete slyšet svěží swingové verze hitů Michaela Jacksona, Madonny, skupin Queen, Bon Jovi, Oasis  a dalších světových interpretů? Pak zajděte na koncert Pirate Swing Bandu.

Turné k aktuálnímu albu Playlist ve východních Čechách právě vrcholí.

Sedmnáctičlenný band se specializuje na vlastní aranže rocku a popu, což je v rámci České republiky a dokonce i Evropy ojedinělá disciplína.

„Velmi důležitou složkou každého koncertu či vystoupení je humor, hudba by totiž měla především bavit," říká frontman kapely Jiří Ševčík.

Kdo obdivuje „piráty"?

A „piráti" dokázali pobavit dokonce i kytaristu legendární skupiny Queen Briana Maye. „Představte si Franka Sinatru zpívat Nirvanu," prohlásil poté, co je slyšel hrát.

Skupina Queen si Pirate Swing Band vybrala jako hosty své party v Montreux a tím v roce 2011 odstartovala jejich hvězdnou kariéru.

Kapela patří také mezi oblíbené interprety Karla Gotta.  „Jiřího Ševčíka a jeho Pirate Swing Band obdivuji. Hrát překvapeného umím, ale v tomto případě jsem nad jejich uměním skutečně zíral," prohlásil legendární český zpěvák Karel Gott.

Posluchači ve východních Čechách budou mít šanci slyšet „piráty" nejdříve v pátek 18. září v sokolovně v Heřmanově Městci, dále  9. října v sále MKS  v Nové Pace a 23. října v kulturním domě v Třebechovicích pod Orebem.

Galapředstavení se speciálními hosty se pak uskuteční v prosinci. Ve středu  2. prosince v Domě hudby v Pardubicích. „Vystoupí s námi swingová legenda evropského formátu Felix Slováček," zve všechny milovníky dobré hudby Jiří Ševčík.

V Hradci Králové, kde „piráti" vystoupí  v Aldisu ve  středu 9. prosince, se zase k bandu přidá excelentní  pianista a zpěvák Petr Vondráček. „Na obou koncertech se diváci navíc mohou těšit i na v mnoha ohledech překvapivé hostování herečky a zpěvačky Ivy Pazderkové," nechce více prozradit Jiří Ševčík.

Ten správný lesk dodá představením v krajských městech taneční  formace Balet Praha Junior.

Frontman bandu bývá označován jako Rocky Balboa českého swingu a je přirovnáván k Michaelovi Bublému či Robbiemu Wiliamsovi. Posledně jmenovaný na nové album pardubického bandu dokonce oficiálně přispěl autorskou písní. V češtině se jmenuje Tvor zábavnej a Jiří Ševčík ji zpívá v duetu s Petrem Kotvaldem. Není to jediný host na novém albu Playlist, spolupracovali na něm taktéž Josef Laufer a Jiří Lábus.

Zapomeňte úplně na všechno, co bylo!

Vstupenky na představení jsou k dostání v informačních centrech a v síti Ticketportal.

„Zapomeňte na všechno, co jste slyšeli o swingu a připravte se na nečekané. Je to show, kde je vše jinak a která vás osvěží a pobaví," slibuje  Jiří Ševčík. Z poslední doby rád vzpomíná například na letošní Koncert pro Pardubice v červnu na Pernštýnském náměstí, kdy Pirate Swing Band vytvořili nový rekord v návštěvnosti za celou dosavadní historii festivalu Zrcadlo umění.   (pnp)