Podaří se vystopovat straku? Prozradí, tato loupežnice blyštivých ceností, na kterém stromě hledat ptačí královnu? Uvidíte a uslyšíte: Proč má kos žlutý nos, koncert lyra a příčná flétna, Milan Hugo Forman, Ptačí dílny pro děti, Ptačí velbloudění, Krystýna Skalická, Jan Večeřa, Mařenčina cesta, Martin Chick, Divadlo LMML, Nahá Sestra, a následně Jam session.

Připravili putování podle souřadnic

Nový Hrádek - Nadšenci z TJ Sokol Nový Hrádek připravili prázdninové „Putování po studánkách“. Každý, kdo se bude chtít na putování vydat, může navštívit deset míst, které musí najít podle souřadnice GPS. Je tam ukrytá ptačí budka, ve které je sklenička. V ní najdete vše, co potřebujete k vyluštění tajenky. Trasu mohou procházet jednotlivci, rodiny i parta kamarádů. Průkaz s informacemi a registrací je k zakoupení za deset korun v potravinách na náměstí, na úřadu městyse nebo u Bohadlů.

Zahraje kapela Znouzectnost

Lomnice nad Popelkou - V Clubu u Krbu vystoupí v pátek od 19 hodin Znouzectnost. Vznikla v roce 1986 a od roku 2010 hraje v zakládající sestavě: Caine - zpěv, bicí; Déma - zpěv, kytara; Golda - zpěv, baskytara. Znouzectnost píše a na koncertech hraje výhradně vlastní repertoár. „Už je to dávno, co jsme naposledy hlučeli v Aion clubu. Ten byl zavřen. Vláďa Kracík, nezdolný to muž, oživil jinde prostory klubovní, u kterých, zdá se, i venkovní prostory jsou. A tam si zahrajeme i my,“ informuje na Facebooku.