Chilli festival Mechov

Máte rádi chilli? Tak to byste neměli chybět na dnešní oslavě jeho pálivosti v Hradci Králové. Chilli festival Mechov představí chilli produkty z České republiky, využití chilli v gastronomii a nabídne pestrou škálu občerstvení i kulturního vyžití pro všechny generace. Kromě připraveného programu se areál festivalu stane otevřeným prostorem ke vzájemné výměně a ochutnávkám specialit samotných návštěvníků. Opravdoví chilli nadšenci se budou moci opět zapojit do soutěže v pojídání chilli. Akce se koná v areálu Letního kina Širák v Hradci Králové v sobotu od deseti dopoledne do večera.

Svatováclavská mše

V sobotu proběhne v kostele sv. Václava na Chloumku u obce Habřina Svatováclavská pouť a koncert, kterou pořádají zakladatele Spolku pro obnovu kostela sv. Václava na Chloumku, tedy Biskupství královéhradecké a obec Habřina. Po slavnostní mši, která se koná v deset hodin a bude ji celebrovat biskup Jan Vokál, bude následovat prezentace Spolku, křest knihy a koncert v podání PkF – Prague Philharmonia. Nad koncertem převzal záštitu místopředseda vlády ČR Pavel Bělobrádek.

Bazárek

Nemáte co na sebe? Chcete si dát výbornou kávu a palačinku? Vezměte kamaráda, kamarádku, přítele, přítelkyni, rodiče, prarodiče a přijďte se podívat v neděli 24. září do Férové Palačinkárny na mini second hand oblečení. K dispozici tu bude mimo jiné i box, kam můžete dát oblečení pro charitu. Tam umístíme neprodané kousky.

Den s úsměvem

Nezisková organizace Salinger pořádá v neděli na hradeckém Tylově nábřeží od 14 hodin akci pro rodiny s dětmi „Den s úsměvem“. Příchozí se mohou těšit na odpoledne plné her, zábavy, koncertu, tvůrčích dílniček, malování na obličej. Vše se ponese v narozeninovém duchu, Salinger totiž zahájí oslavy svých dvacátých narozenin.