Na „čarodějnice", tedy ve čtvrtek 30. dubna od 19 hodin, vystoupí oba hudebníci na pódiu Divadla Drak.

„Tato výjimečná hudební událost je po úspěšném projektu Labyrint světa a ráj srdce, pomyslným vyvrcholením nabité jarní sezóny v Divadle Drak a také na krátký čas rozloučení se se čtvrtečním programem pro dospělé. V květnu a červnu divadlo nehraje pro veřejnost, až na konci června se diváci mohou těšit již tradičně na Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů," zve na jedno z posledních představení letošní sezony dramaturg Divadla Drak Tomáš Jarkovský.

Spojení, co funguje: Načeva a Pavlíček
Česká herečka, zpěvačka, šansoniérka Monika Načeva patří mezi výrazné osobnosti alternativní scény. Hudbou se začala zabývat od roku 1992 se skupinou Něžná žláza. V roce 1994 natočila své první album Možnosti tu sou…, jenž otextoval také představitel undergroundové scény, dramatik, spisovatel a textař Jáchym Topol. Spolupracovala na něm i s legendou české kytary Michalem Pavlíčkem. Dvojice spolu pracovala i na desce Mami.
(Zdroj: čsfd)

Špičkoví hudebníci

„Máme velkou radost, že se nám podařilo tento koncert domluvit a divákům Draku nabídnout vystoupení dvou špičkových hudebníků takového formátu," dodává Jarkovský.

Dvojice spolu v roce 1994 pracovala na zmiňovaném albu, jejich cesty se znovu protnuly po několika letech. „S Michalem jsme se znovu potkali po dvanácti letech na malé vernisáži, kde jsme spolu zahráli pár starých songů a zjistili jsme, že to funguje," popisuje zpěvačka Monika Načeva. „Poté jsem Michala přizvala ke svému projektu s Djem Five, a v roce 2007 vznikla nová deska Mami," doplňuje Načeva.

Na koncertě ve východočeské metropoli zazní průřez letitou tvorbou osobité české umělkyně v doprovodu brilantní kytary Michala Pavlíčka.