„Doufám, že Martin přijede do města jenom na bílém koni a to ostatní ať nechá na horách. V Hradci nám stačí jen trošku zimy a sněhu jen ukázat,“ zavtipkoval primátor Otakar Divíšek. Následně odemkl Bílou věž, čímž symbolicky zahájil zimní turistickou sezonu.

Podle Martina na bílém koni, náměstka primátora Martina Soukupa, má krajské město co nabídnout i v zimě. Za návštěvu určitě stojí návštěva dominanty Bílé věže, z jejíhož ochozu bude možné spatřit i svítání, 1. ledna podvečerní novoroční ohňostroj či začínající výstavu zvonů, která v muzeu potrvá až do 26. září příštího roku. Několikrát za zimu se uskuteční také zvonění na třetí nejtěžší český zvon Augustin zavěšený v Bílé věži.

Velkou atrakcí zahájení zimní turistické sezony v krajském městě se stal horkovzdušný balon. Na jeho vzlet sice nedošlo, nicméně už jeho nafukování skýtalo zajímavou podívanou. Šlehajícími plameny osvícený balon se na tmavnoucí obloze skvěle vyjímal.

Primátor Otakar Divíšek veřejnosti zároveň představil nové logo města, znak se lvem držícím písmeno G bude používán i nadále, ale jen jako výsostný symbol.

Radnice představila nové logo města

Nové logo města představila ve středu oficiálně veřejnosti hradecká radnice. Možnosti jeho využití v úterý definitivně schválili městští radní. Slavnostní odhalení bylo součástí zahájení zimní turistické sezony pod Bílou věží.

„Nová značka by měla sloužit k propagaci města. Znak se lvem, který drží písmeno G, budeme dál využívat, ale už jen při slavnostnějších příležitostech,“ uvedl mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda. Logo města vymyslela hradecká grafička Lenka Dušánková. Předloni při veřejné soutěži odborná porota žádný ze stovky návrhů nevybrala. (raš)