Velvyslankyní české krásy na podzimním finále letošního ročníku mezinárodní soutěže Miss Europe Junior 2007 v Ostravě bude Lucie Blažková z obce Srch na Pardubicku. Tak zní rozhodnutí poroty na pátečním galavečeru v královéhradeckém Aldisu, kde téměř tři hodiny bojovalo o jediné postupové místo deset dívek z celé České republiky.

Sítem bylo několik disciplín: promenáda ve společenských šatech a v plavkách a rozhovor s moderátorem. „Lucie si nás získala hlavně přirozeností, půvabem, elegancí a v neposlední řadě také ideálními mírami,“ řekl hned po uzavřeném hlasování poroty hlavní pořadatel národního kola Miss Europe Junior 2007 Radek Mašík. „Má díky výšce také ideální předpoklady pro modeling.“

Mezinárodní soutěž Miss Europe Junior se koná letos již popáté a účastní se jí finalistky národních kol evropských zemí. Vítězství v národních kolech i samotném finále, které se letos uskuteční v říjnu v Ostravě, otevírá dívkám cestu na přehlídková mola a do reklamního byznysu.

Nejkrásnější česká juniorka je od této chvíle Východočeška Lucie Blažková ze Starého Hradiště! Titul Miss Sympatie od diváků získala Radka Šedivá z Loun.

Podrobné zprávy z této juniorské soutěže krásy najdete v pondělním Hradeckém deníku.