Z útržků písní

Písničky vznikaly během uplynulých dvou let na turné - v klubech, šatnách, při zvukových zkouškách, po koncertech, na festivalech, v hotelových pokojích, v kapelové dodávce, v restauracích, barech i v parcích. Útržky po kapsách nalezených papírků s texty, melodiemi a akordy se staly návodem k použití, jízdním řádem či ukazatelem nových směrů.

Osvobozeni od snahy překonat sami sebe dali si hudebníci za úkol zkusit objevit, „co ještě neřekli, vydat se, kam se ještě nevydali, přijít na to, na co nepřišli, pokud možno se vyhnout nástrahám trapnosti a zbytečnosti, nehlodat ohlodanou kost rádiového popu, kašlat na to.“

Album obsahuje 12 písniček. Jedenáct je autorských, jedna je coververze, písnička z roku 1962 autorů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Škrhola (tenhle song o hloupém králi a jeho přiměřeně chytrém poradci si kdysi zpěvák kapely Petr Fiala zpíval na nekonečných nočních směnách v chemičce, kde nakládal do vagonů pytle se sazemi).

Jehovisti i kramáři


Skladby na albu jsou krátké (Den, kdy v Brně hrála ABBA - o nezapomenutelném letním dni, který se nikdy nestal) i delší (titulní Takže dobrý!, ve které hrdina padá pod vlak, je zasypán lavinou, proboden šípem samoty, obtěžován dvojicí jehovistů i jinými otravnými kramáři, a přesto vítězí a odjíždí se svou konečně nalezenou láskou do Karibiku). Jiné jsou naopak dlouhé (Zloději života, vzpomínka na kamaráda, který to nezvládl a o jeho matce, kudlance nábožné, která to zvládla).

Album kapely Mňága a Žďorp Takže dobrý! vychází na cd a vinylu a bude doprovázeno nevšedním nízkorozpočtovým videoklipem.