Společně ladili noty na galakoncert

Společně ladili noty na galakoncert, který nese název Pirate Swing Band Gala.

Ten první se uskuteční už ve středu 2. prosince v pardubickém Domě hudby, ten druhý je na programu o týden později v královéhradeckém Aldisu. A právě ve městě pod Bílou věží bude hostem večera i Petr Vondráček.

Do města perníku pak zavítá jiný muzikant – swingová legenda Felix Slováček.

Na obou východočeských koncertech se diváci mohou těšit též na v mnoha ohledech překvapivé hostování herečky a zpěvačky Ivy Pazderkové a v neposlední řadě rovněž na taneční star a čtyřnásobnou mistryni světa ve stepu Kateřinu Marii Fialovou.

A co chystají sami „Piráti"? Sedmnáctičlenný band, jediná kapela v Evropě, specializující se na vlastní swingové aranže rocku a popu, přichází opět s novou show.

„Představte si Franka Sinatru zpívat Nirvanu," prohlásil o ní kytarista legendárních Queen Brian May. Právě Queen si z desítek kapel celého světa vybrali české „Piráty" coby hlavní hvězdu své VIP party v Montreux.

Show, kde je vše jinak, vás pobaví

Frontman „Pirátů" Jiří  Ševčík pak bývá tiskem označován termínem „Rocky Balboa českého swingu" a přirovnáván k Michaelu Bublému či Robbiemu Williamsovi.

Právě posledně jmenovaný na nové album pardubického bandu dokonce oficiálně přispěl autorskou písní!

„Zapomeňte na všechno, co jste slyšeli o swingu, a připravte se na nečekané. Show, kde je vše jinak a která vás osvěží a pobaví," láká své příznivce na speciální galakoncerty šoumen Jiří Ševčík.