Vítěze vyhlásili moderátoři Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura na galavečeru 18. dubna 2018 v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis. Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové Černé převzal z rukou šarmantní osobnosti roku 2008 herečky Hany Maciuchové, ředitele Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jana Mengera a ředitele Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice Jiřího Kánského.

Kromě hlavní ceny, udělované posluchači Českého rozhlasu, byla letos udělena také Cena internetu pro zpěváka Davida Deyla, který zvítězil v internetovém hlasování. Mimořádnou cenu Šarmu si odnesla moderátorka Halina Pawlowská, která už několik let v Českém rozhlase baví posluchače svou Talkshow Na větvi s Halinou a pravidelnými glosami.

Na slavnostním večeru, připraveném u příležitosti 95. výročí zahájení rozhlasového vysílání, zahrál Big band Českého rozhlasu s dirigentem Vlado Valovičem a sólisty Dashou a Davidem Deylem. Originální zdravici pro vítěze připravil také královéhradecký vokální soubor Gentlemen Singers.

Majálesový festival v královéhradeckých Šimkových sadech.
Hudební svátek jara vypukne už v pátek. Hradec si užije Majáles