Turné nese trefný název O(d) Začátku. Půjde o průřez repertoárem od začátku společné kariéry v roce 2001. „Plánujeme zmapovat celou historii kapely Mandrage netradičním způsobem, s pomocí divadelní výpravy a všemožných talentovaných hostů. Půjde hodně o kouzlo okamžiku a můžeme garantovat, že diváci se nepřestanou bavit a trošku ani divit, " slibují členové skupiny Mandrage.

Na východě Čech
5. 3. Náchod – Městské divadlo Dr. Josefa Čížka 19.00
6. 3. Vysoké Mýto – Šemberovo divadlo 20.00
25. 3. Pardubice – Východočeské divadlo 19.00
20. 4. Svitavy – Fabrika 19.00

Akustické koncerty českých kapel jsou v poslední době stále populárnější. V případě Mandrage však nemáme očekávat jen hraní na dřevěné kytary jako u táboráku. Jak sami říkají, když už akusticky, tak s noblesou, když s noblesou, tak v divadle, když v divadle, tak divadelně. „Chceme našim posluchačům ukázat, že divadlo není jen Prodaná nevěsta nebo muzikály Michala Davida," tvrdí hoši, pro které jde o první akustické turné v kariéře. U některých aranžmá se prý hodně zapotili, ale výsledek bude stát za to.

„Baví nás posouvat hranice našich možností a využívat daná prostředí do jejich maxima. Divadelní prostory jsou fascinující svou variabilitou a možnostmi, které nabízí. Část naší kapely v divadle vyrostla, a tak máme k těmto místům opravdu vřelý vztah," přiznávají Mandrage, jež doplní smyčcové kvarteto, dechové trio a vokalistky.   (pad)