Královéhradecký kraj

Hradecko: Labské nábřeží zahalí pára

Hradec Králové: Labské nábřeží v sobotu na téměř celý den zahalí pára, která se bude linout z parních strojů. Malý návrat do dob na přelomu dvou předchozích století mohou zažít návštěvníci už tradiční akce s názvem Nábřeží paromilů.

Jičínsko: Peckovská pouť v novém kabátě

Pecka: Velký řemeslný jarmark, originální atrakce i občerstvení, pestrý program a zajímavé osobnosti - taková bude letos bartolomějská pouť. V pátek večer ožije náměstí country bálem, ale hlavní program je připraven na sobotu a neděli. Kromě staročeského jarmarku nebo pouťových atrakcí čeká návštěvníky v sobotu večer velkolepá ohňová show a spousta dobré muziky.

Náchodsko: Prožijte Dobrodružství s dinosaury

Meziměstí: V Centru Walzel se stala otřesná nehoda, tajný experiment - Tyranosaurus Rex utekl a ohrožuje okolí. Děti přijďte ho pomoct hledat a chytit. Zábavné odpoledne Dobrodružství s dinosaury se uskuteční v sobotu 27. srpna od 14 hodin ve Fabrice na zážitky - v meziměstském Walzelu. Na rodiče čeká příjemné sobotní odpoledne s tradiční Vinnou bránou, kde mohou ochutnat až 53 druhů vín či vyzkoušet všechny další atrakce Centra Walzel.

Rychnovsko: Borohrátky slibují  pohodovou muziku

Borohrádek: Město pořádá v sobotu festival pohodové muziky Borohrátky 2016. Na fotbalovém hřišti vystoupí sedm kapel zaměřených na country, folk, rock, pop či big beat. Festival začíná ve 14 hodin.

Trutnovsko: Sedmihorské léto u sousedů - na závěr Veselá trojka

Sedmihorky: Hudební a divadelní festival Sedmihorské léto finišujev neděli 28. srpnaod 17.30 hodin vystoupením formace Veselá trojka. Co vás čeká? Tři dlouholetí kamarádi z Černé Hory - Pavel Krška (heligonka), Miroslav Hrdlička (klávesy) a Jaromír Kozelek (akordeon), kteří celý život hráli muziku pro široké vrstvy posluchačů, se dostali do důchodového věku, a tak nyní tvoří a hrají pro všechny, kteří si rádi poslechnou českou lidovou písničku. Hlavní náplní je skládání vlastních písní s důrazem na pěkný text. Veselá trojka je známá především z TV Šlágr, kde patří mezi nejhranější a nejoblíbenější kapelu. Koncertuje nejen v České republice, ale i na Slovensku.

Pardubický kraj

Chrudimsko: Letecký den nabídne zajímavé ukázky

Chrudim: Již 5. ročník leteckého dne se budekonat v sobotu 27. srpnana letišti v Chrudimi. Stejně jako v minulých letech se můžete těšit na speciální vystoupení pro letecké nadšence, množství atrakcí pro děti a kvalitní občerstvení pro všechny. Mezi nejzajímavější atrakce lze zařadit ukázky 43. výsadkového praporu Chrudim, akrobatické vystoupení reprezentanta České republiky v letecké akrobacii v kategorii unlimited Marka Hyky, souboje obřích modelů, ukázky ze závodů vrtulníků a vzdušné souboje letounů 1. světové války. Již tradičně celou akci zakončí večerní koncert.

Orlickoústecko: Na Zámečku se zjeví Bílá paní

Rudoltice: Nový zámek u Lanškrouna se zapojil do pořádání Hradozámecké noci už popáté. Věž bude osvětlena více než 350 svíčkami, chybět nebudou ukázky historického šermu, kejklíři a pohádkové bytosti či ohnivá podívaná. Čarodějná noc na Zámečku začíná v sobotu v 18.30 hodin.

Pardubicko: Kunětickou horu ozáří lampiony

Kunětická hora: Hradozámecká noc se v sobotu od 20 hodin uskuteční na Kunětické hoře. Účastníci se sejdou na parkovišti a pak se lampiónový průvod vydá z podhradí k paláci. Děti pomohou rozsvítit hrad a pak budou následovat prohlídky zpestřené  o vystoupení skupiny Jagabab.

Svitavsko: Jak se válčilo před 100 lety

Mladějov na Moravě: Od roku 2001 se v obci koná  akce Mladějov - Blosdorf 1915. V sobotu budou opět k vidění ukázky historické bojové techniky užívané za první světové války, vojáci v historicky věrných uniformách a dojde i k tradiční bitvě, při níž není nouze o výbuchy a výstřely. Kromě toho se návštěvníci mohou svézt na mladějovské úzkokolejce, po níž budou celý den jezdit vlaky, nebo si užít doprovodný program. Součástí akce, která má připomenout padlé z první světové války, bude i pietní akt. Bitva začíná od půl čtvrté odpoledne.