Hradecko: Umění naslouchat sobě a druhým

Hradec Králové: Akce s názvem Umění naslouchat sobě i druhým s Ivou Kufr se koná v sobotu 8. října v Galerii Artičok. Máte někdy pocit, že jste zrnko mezi mlýnskými kameny? Přemýšlíte, jak dosáhnout plodné komunikace s podřízenými, s nadřízenými, s partnerem či s dětmi? Vnímáte, co je pro vás v práci a v životě důležité? A co je důležité pro druhého? Umění naslouchat sobě a druhým tvoří základ pro úspěch a spokojenost každého člověka, pro jeho zralé sebevědomí. Autentická verbální a neverbální komunikace navyšuje osobní a společenské porozumění. Umožňuje vytvořit prostor, ve kterém mohou všichni zúčastnění uplatnit svůj um a dovednosti i dosáhnout uspokojení a seberealizace. Dopolední blok: 9 - 12 hod., odpolední blok 14 - 17 hodin. Zvolte pohodlný oděv a obuv, součástí bude práce s tělem v prostoru.

Jičínsko: Pozvánka na lyže - jde to na kolečkách

Lázně Bělohrad: V neděli se koná 1. ročník závodu na kolečkových lyžích. Start a cíl je u lázeňského hotelu Strom života. Prezentace je od 13 hodin v kulturním sále lázní a o hodinu později se na trasu závodu vydají muži i ženy.  Pro muže je připravena trasa 28 km, pro ženy 14 km. Závodit přijedou kvalitní závodníci, účast zvažuje trojnásobný vítěz Jizerské padesátky Stanislav Řezáč a letošní vítězka slavného Vasova běhu Kateřina Smutná.

Náchodsko: Dvanáct sestřiček míří do finále

Náchod: Finálový večer soutěže o nejlepší zdravotní sestřičku se konáv sobotu 8. říjnaod 19 hodin ve velkém sále Městského divadla. Dvanáct finalistek se utká v disciplínách, jako je představení, otázka od poroty, módní přehlídka sesterských oděvů či úkol ze zdravovědy. V bohatém kulturním programu vystoupí například Heidi Janků, Marcela Holanová, Daniela Šinkorová, Tomáš Savka, Michaela Gemrotová a mnoho dalších. V porotě zasednou osobnosti kulturního a společenského života, například Jan Přeučil, Uršula Kluková, Pavel Trávníček, Radim Uzel a další. Slavnostní večer bude moderovat Štěpánka Duchková.

Rychnovsko: Zahrada východních Čech je barevná a voní

Častolovice: Právě ve čtvrtek se otevřela již osmnáctá zahrádkářská výstava ve výstavním areálu v Častolovicích s názvem „Zahrada východních Čech". Voňavá a barevná expozice bude vítat návštěvníky až do neděle 9. října. V areálu sokolské zahrady, v sokolovně a v zahrádkářské budově nebudou chybět ukázky vypěstovaného ovoce, květinové kolekce i ukázky práce včelařů. Těšit se můžete také na kolekce okrasného ptactva a hub. Domácí kutily jistě potěší zahrádkářská technika od větších pomocníků až po drobné nástroje a pomůcky. Aby se mezi dary zahrádek a vystavenou technikou návštěvníci dobře bavili, každý den výstavu zpestří hudební vystoupení a koncerty.

Trutnovsko: Zavíráním šoupátek se motorkáři loučí se sezonou

Hostinné: Přátelé jedné stopy se mohou v sobotu účastnit Zavírání šoupátek. Sraz je tradičně na náměstí v Hostinném, ve 13 hodin se vydají na asi sedmdesátikilometrovou vyjížďku, kterou zakončí v kempu Pecka u Nové Paky. Tam účastníky motorkářského srazu čeká popovídání, občerstvení i dobroty na grilu.