Hradecko: Kongresové centrum patří veletrhu

Hradec Králové: V pátek a sobotu se v hradeckém kongresovém centru koná veletrh Infotour a Cykloturistika. Návštěvníci 18. ročníku najdou u 135 vystavovatelů nabídky turistických možností nejen z celého Česka, ale již tradičně se svými nabídkami přijedou také vystavovatelé z Polska, Slovenska, Chorvatska, Ukrajiny a Banátu. Letos přibude nabídka cyklopobytů v Itálii a lázeňství a wellness v Maďarsku. Expozice východních Čech se letos bude snažit návštěvníky zaujmout tématem loutkářství. Divadlo Drak obohatí průběh veletrhu loutkovým představením a výtvarnými dílnami pro dětské návštěvníky. Akce má bohatý doprovodný program a vstup je zdarma.

Jičínsko: Mezinárodní den žen? Zváni jsou i muži!

Nová Paka: V sobotu 11. března se od 14 hodin koná u příležitosti Mezinárodního dne žen společenské odpoledne, na které zve Levicový klub žen Jičín samozřejmě i muže. Uskuteční se ve velkém sále U Militkých v KD Velvety v Nové Pace, připraven je kulturní program, živá hudba a občerstvení.

Náchodsko: Michal je kvítko! A roztančí sál - děti i květiny

Náchod: Děti se v sobotu 11. března mohou těšit na rozpustilé představení Michala Nesvadby Michal je kvítko. Michal, bez ohledu na počasí i roční období, dokáže, že během představení rozkvete celé jeviště. Roztančí celý sál a tančit tak budou nejen děti, ale i květiny. Představení začíná v 10.30 hodin ve velkém sále Městského divadla.

Trutnovsko: Pojede se Vo zlámanou grešli

Rokytnice nad Jizerou: Druhý březnový víkend (10. - 12. 3.) bude v Rokytnici nad Jizerou ve znamení historického lyžování. Sejdou se zde lyžníci z celé republiky, aby poměřili svoje síly v lyžnických disciplínách s historickým vybavením: vyřazovací slalom, skok daleký, slalom s hromadným startem a možná i něco navíc. Sobotní vyhlášení výsledků bude probíhat na jedinečném dobovém Jazzovém večeru.

Chrudimsko: Country oslava Mezinárodního dne žen

Kočí: Výbor MO Svazu tělesně postižených zve všechny příznivce country na oslavu Mezinárodního dne žen, která se koná v sobotu 11. března v Kočí. Odjezd z Rozhledny je ve 12.25 hodin, z nádraží ve 12.30 hodin, ostatní zastávky jako obvykle. Vstupné 50 Kč, doprava je zdarma. Pro dámy jsou připraveny malé dárky. Hraje skupina Colorédo a Vlastík na harmoniku. Přihlášky se přijímají na telefonním čísle 792 516 960.

Orlickoústecko: Ochotníci se předvedou v Ústí

Ústí nad Orlicí: Devět představení v nabitém víkendovém programu, to je třetí ročník přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla Orlická maska 2017. Program v Malé scéně zahájí v pátek v 10.30 hodin pražský divadelní soubor Nenalezen se svým představením Rád tě nevidím, v rámci programu se představí i českotřebovský soubor Hýbl se svou Baladou z hadrů, žamberští divadelníci ze spolku Diviš uvedou hru Herci jsou unaveni a lanškrounský soubor Škeble předvede nastudování Lucerny.

Pardubicko: Pardubice nabídnou hudbu i divadlo

Pardubice: Se svým Unplugged turné dorazí v pátek do Pardubic známá česká kapela Wohnout. Vystoupí v kongresovém centru Paláce Pardubice od 20 hodin.
Své nové album s názvem Tady to někde je v sobotu pokřtí pardubická skupina Vypsaná fiXa v hudebním klubu Žlutý pes. Koncert začíná ve 20.30 hodin, klub bude otevřen od 19 hodin.
Setkání především železničních modelářů, při kterém lze nakoupit, prodat, vyměnit, nebo si i jen prohlédnout železniční modely, železniční literaturu a upomínkové předměty. To vše nabídne sobotní modelářská burza, která se uskuteční v budově depa v ulici Na Staré poště v Pardubicích. Akce se bude konat od 8 do 11 hodin dopoledne.
Jako epilog Grand Festivalu smíchu uvede v neděli od 19.30 hodin Východočeské divadlo v Pardubicích inscenaci Padesátka v podání pražského A studia Rubín. V hlavních rolích se představí Ondřej Pavelka, Jakub Prachař a Marek Taclík.