Hradecko: Mňága a Žďorp slaví narozeniny

Hradec Králové: Skupina Mňága a Žďorp slaví třicáté výročí. Vyrazila na turné se svým 13. albem. Jednou ze zastávek je královéhradecký klub Denoche, kde s programem Třínohý pes vystoupí v sobotu od 21 hodin. Podle lídra kapely Petra Fialy nebyl vznik alba bez problémů: „Půl roku před nahráváním jsme vyměnili bubeníka - a to se pak z hlediska další existence desky a vlastně i naší kapely ukázalo jako naprosto zásadní."

Jičínsko: Maškarní ples pro děti i dospělé

Veliš: Dobrovolní hasiči z Veliše a Čejkovic zvou na maškarní ples, který se koná v sobotu 25. března ve velišském kulturním domě. Pro děti zahraje od 15 hodin Bodlák a Pampeliška (vstupné dobrovolné), pro dospělé od 20 hodin pak k tanci kapela Futrál (vstupné 100 Kč). Občerstvení bude zajištěno stejně tak jako bohatá tombola. Doprava autobusem je zajištěna z Jičína i okolních obcí.

Náchodsko: Zhasněte a jděte na náměstí

Náchod: V sobotu od 20.30 do 21.30 hodin se Náchod už pošesté přidá k celosvětovému happeningu na podporu ochrany životního prostředí. „Zhasněte, vypněte elektrické spotřebiče a přidejte se k nám na Masarykově náměstí," vyzývají pořadatelé. Během programu zatančí se svíčkami skupina orientálního tance Parwana, taneční skupiny Déčka, s ohněm budou žonglovat Oops a zahraje kapela Tight Trail.

CHYSTÁ SE NA RYCHNOVSKU: Začněte chystat kraslice a přijďte soutěžit

Trutnovsko: Snowjam - FIS SNB World Cup

Špindlerův Mlýn: Finále Světového poháru ve freestyle snowboardingu je opět v Čechách! Světová snowboardová elita se od úterý sjela na nejdůležitějším závodě sezony - Audi Snowjam ve Špindlerově Mlýně (až do neděle 26. března). Domácí diváci tak mohou po roční pauze opět vidět na vlastní oči nejen souboj o vítězství v samotném závodě, ale i o vítězství v celém seriálu Světového poháru a dekorování vítězů křišťálovými glóby. Dle mezinárodních standardů se tohoto podniku účastní 60 mužů a 30 žen ze všech národních týmů.

Chrudimsko: Keltský telegraf láká k rozhledně

Nasavrky: V sobotu 25. března od 19 hodin se spolu se členy spolku Boii můžete zapojit do celorepublikové akce Keltský telegraf u rozhledny Boiiky. Pokud to počasí dovolí, bude se u ohně muzicírovat a mají se hrát různé hry pro zahřátí.

Orlickoústecko: Sobota v Chocni patří vodákům

Choceň: Sedmnáctý ročník tradičního Vodáckého dne ovládne Choceň už tuto sobotu. Zahájí jej nejextrémnější krosový závod Buben na Tiché Orlici. Letos bude připraveno několik tratí, start je v 10 hodin u horních bubnů. Od 14 hodin pak vypukne festival outdoorových filmů v místním kině Máj a od 20 hodin Vodácký den zakončí ples v Panském domě.

Pardubicko: Muzikál Kiss me, Kate má premiéru

Pardubice: Východočeské divadlo v Pardubicích v sobotu od 19 hodin uvede premiéru komediálního muzikálu Kiss me, Kate. Příběh se odehrává v zákulisí provinčního divadla, kdy herci malé soukromé společnosti zkouší Shakespearovu komedii Zkrocení zlé ženy. V hlavních rolích se představí Petra Janečková a Milan Němec, režie se ujala Kateřina Dušková.