Samotná exkurze do pivovaru se koná v sobotu mezi desátou a čtrnáctou hodinou. Doprovodný program začne ve dvanáct hodin loutkovým divadlem, po kterém bude následovat vystoupení kouzelníka a ukázka hasičů. Poté zahrají kapely Střemhlav, Ready Kirken a Queenie. Na závěr večera se můžete těšit na ohňostroj ve dvaadvacet hodin, po kterém večer uzavře kapela Vaťák.

Lajny na Bišíku patří akrobatům

Teplice nad Metují - Festivalu chůze na popruzích se v sobotu naplno rozjede u zámečku Bischofstein nedaleko Teplic nad Metují. Bišík slackline fest nabídne návštěvníkům lajny krátké, dlouhé, nízké i vysoké i noční, nad pevnou zemí, vodou i strží. Na zkušené dnes od 11 hodin čekají soutěže, přijít mohou i úplní začátečníci, kteří se zde mohou naučit první kroky. V rámci oslav 25. výročí Singing Rocku bude po celý den na jedné z lajn probíhat jubilejní soutěž – kdo ji přejde 25x, získá dárek.

Ve Vlčicích budou pojídat párky

Vlčice - Den obce proběhne ve Vlčicích na Trutnovsku. Lidé se mohou těšit na ukázky sochání řetězovou pilou, na štafetové závody trakařů nebo na soutěž v pojídání párků. Sobotní program začíná ve 14 hodin, zahraje Cimbálová muzika Miroslava Kotlára z Liberce, uskupení Two Voices, nebo country kapela Wostruha ze Dvora Králové. Hudební nabídku zakončí vystoupení rockové skupiny Netřesk. Děti se mohou těšit na maxiskluzavku, která bude přístupná do 19 hodin, nebo na bublinovou dílnu.

V Lanžově se bude znovu jezdit přes lávku

Lanžov - Soutěž v běhu či přejezdu lávky přes koupaliště v sobotu znovu rozhýbe lanžovské koupaliště. Účastníci se mohou těšit na soutěže o ceny. Od 13.30 hodin se bude přes improvizovanou lávku běhat a jezdit na kole nebo na trakaři. Zábavným odpolednem, které v obci nedaleko Dvora Králové začíná ve 13.30 hodin, provede DJ Michal Hrnčíř. Po skončení zahraje skupina The Angels z Jaroměře.