Všechny filmy jsou za stovku a v kině Bio Central je můžete sledovat až do neděle.

Startuje týden boje proti nemoci AIDS

Hradec Králové - Od pondělního dne až do pátku se budou převážně na hradeckých školách konat přednášky v rámci Týdne proti AIDS. Do něj se letos zapojí 7 středních škol, 4 základní školy, a dětské domovy v Nechanicích a v Kostelci nad Orlicí. Celkem se uskuteční 26 dvouhodinových přednášek pro zhruba 650 žáků a studentů. Cílem přednášek s mottem: Nejlepší ochrana je věrnost, je otevírat velmi aktuální téma partnerských vztahů a s tím souvisejícího sexuálního života. Přednášky jsou zaměřené nejen jako prevence proti šíření pohlavních nemocí, ale také proti zvyšování počtu nechtěných těhotenství.

Týden proti AIDS je jedním z preventivních programů pro děti a mládež, které Centrum Sion pořádá v rámci projektu Jdi proti proudu. Ten už 20 let nabízí školám poutavé přednášky na téma Sex, AIDS a vztahy, kde nechybí konkrétní příběhy a motivace k prevenci.

Dobrá zpráva pro milovníky umění

Hradec Králové - Ve čtvrtek se v Hradci uskuteční vernisáž japonské umělecké kaligrafie Eriko Špinglové-Araki. Dorazit obdivovat asijská umění můžete od 17 hodin do kavárny Café Dílna u Zimního stadionu.  Výstava obrazů potrvá do konce roku. Eriko Špinglová-Araki žije v České republice už patnáct let a je mimo jiné i violistkou královéhradecké filharmonie. Při vernisáži předvede také komentované ukázky psaní. Díla, která během vernisáže stvoří, budou na místě rovnou k prodeji. Veškerý zisk věnují umělkyně s pořadateli na konto Lékařů bez hranic. Návštěvníci, které umění kaligrafie ve čtvrtek zaujme, mohou 12. prosince na stejném místě navštívit kurs Špinglové-Araki, na kterém se základy kaligrafie sami naučí. Vstup na čtvrteční vernisáž, jejíž součástí bude i malá ochutnávka tradičních japonských jídel, je pro všechny zájemce volný.