Výstava, která vznikla v rámci česko-polského projektu „Blíže přírodě-blíže kultuře“, bude nejprve k vidění v Praze, potom se vrátí zpět na Náchodsko – konkrétně do Adršpachu a Ratibořic. Svou pouť 14 fotografií z české a 22 z polské strany zahájily 19. dubna v Náchodě na Masarykově náměstí odkud v květnu putovaly do Polska.

„Celkem 36 velkoformátových fotografií od fotografů Jana Záliše, Oldřicha Jenky, Tomáše Vojtíška, Tomáše Gmerka, Macieje Schulze a dalších najdete přímo na náměstí Republiky před obchodním domem Palladium. Výstava tam bude k vidění až do 12. srpna,“ prozrazuje ředitelka destinační společnosti Branka, o.p.s. Markéta Venclová.

Z Prahy následně výstava poputuje zpět do Kladského pomezí, kde ji od 13. srpna až do 6. září návštěvníci mohou vidět v nejnavštěvovanějším místě regionu, v Adršpachu. Panely s fotografiemi budou stát u vstupu do Adršpašsko-teplických skal, proto i zde ji denně uvidí mnoho českých a polských turistů.

Poslední zastávkou na české straně bude Babiččino údolí v Ratibořicích. „V Ratibořicích výstavu najdete od 8. září do 11. října. I Ratibořice jsou dalším známým a hojně navštěvovaným místem Kladského pomezí proto bylo toto místo další jasnou volbou pro tuto výstavu,“ vysvětluje Markéta Venclová.

Nakonec bude výstava přemístěna zpět do Polska, a to přímo do Vratislavi, kde bude k vidění až do konce října.

A co se bude dít s fotografiemi pak? „O výstavu projevily zájem další města regionu, a tak ji návštěvníci budou moci zhlédnout i příští léto,“ dodala Markéta Venclová.