Galerie moderního umění
Velké náměstí:

5. dubna - 10. června
Jan Steklík - Umění hry a Trávy (vystřihovánka)

Výběr z díla Jana Steklíka sleduje nejen autorův umělecký vývoj, ale také princip hry a hravosti, který prolíná jeho tvorbou.


22. března - 27. května
Vladimír Boudník ve sbírkách Galerie moderního umění v Hradci Králové
Vladimír Boudník (1924-1968), autor aktivní a strukturální grafiky a svérázný literát, věřil, že imaginací může být člověk a jeho svět změněn k lepšímu.



Lékařská fakulta
Univerzity Karlovy:
Od 2. dubna do 30. dubna zde vystavuje Julius Šimko reprodukce zajímavých či úsměvných nápisů na zdech – Ulice, holka počmáraná.




Galerie Na Mostě,
Heyrovského ulice:
Výstava František Bartoš a jeho rod ve výtvarných dílech. Koná se do 27. dubna. Galerie je otevřena v pondělí až pátek od 8 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin.





Výstavní síň Foma Bohemia
náměstí Svobody:
Vladimír Birgus: Fotografie 1990-2007
Otevřeno do 30. dubna v pondělí – pátek 9 – 18 hodin, sobota 9 – 12 hodin.
I když výstava představuje ukázky z dlouhého tvůrčího období let 1990-2007, dominují mezi nimi mnohdy dosud nepu〜blikované fotografie z posledních dvou let.
Vladimír Birgus (1954) je člověk, jehož život je neobyčejně silně svázán s fotografií. V letech 1978 – 2005 vyučoval na katedře fotografie FAMU v Praze (od roku 1999 jako profesor), od roku 1990 řídí Institut tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě, je členem vedení Evropské společnosti pro dějiny fotografie, autorem mnoha knih z historie i současnosti fotografie, kurátorem výstav.


Galerie Barbara
Střelecká ulice:
Na výstavě s názvem Stébla myšlenek vystavuje svou keramiku Darja Čejková a obrazy Vladimír Všetečka. Trvá do 30. dubna.
Otevřeno je v pondělí až pátek od 9 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 12 hodin.



Galerie U Klicperů ve foyeru
hradeckého divadla:



Výstava výběru z litografické tvorby Vladimíra Suchánka je k vidění do 24. května v době divadelních představení.
Umělec patří k předním představitelům moderní české grafiky a dosáhl mezinárodního uznání.



Galerie Koruna
v Rokitanského ulici:
Výstava tvorby předních umělců Jarní kolekce se koná do 26. května. Obsahuje třeba díla Švabinského a Zrzavého.




Galerie Celebris
ve Škroupově ulici:
Výstava s názvem Výtvarný salon královských věnných měst je k zhlédnutí do 18. května. Prezentují se zde výtvarníci z těchto historicky cenných měst – Hradce Králové, Dvora Králové, Jaroměře, Nového Bydžova, Mělníka, Poličky, Trutnova a Vysokého Mýta. Galerie je otevřena v pondělí až pátek od 10 do 18 hodin, v sobotu a v neděli od 9 do 12 hodin.