Klanění a potlesk přihlížejícího publika – tak by se dala vykreslit atmosféra Vánočních trhů a besídka žáků pro rodiče, jíž uspořádala ve čtvrtek 18. prosince ve svém Videosále královéhradecká základní škola Pouchov. To vše za bujarého veselí a nadšení účinkujících i na své děti pyšných rodičů. Nechyběly vánoční koledy, nazdobený stromeček ani občerstvení. Škola se na svůj program v závěru kalendářního roku jaksepatří připravila. V rámci programu se představil s vystoupením první i druhý stupeň školy.

Letitá tradice
„Vánoční setkání našich žáků s rodiči má letitou tradici. Pokud dobře počítám, koná se letos už po jedenácté. Na přípravě kulturní části programu se podíleli téměř všichni žáci školy. Nacvičovali průběžně v rámci jednotlivých tříd, poslední dva dny se uskutečnila závěrečná zkouška a doladění programu," řekl ředitel školy Jiří Otčenášek.

„Na vystoupení jsme nacvičovali od listopadu. Šlo nám to docela dobře, děti jsou šikovné," zhodnotila třídní učitelka třetí A Jana Polívková. Výtěžek utržený z prodeje vánočního jarmarku bude věnován na vybavení pro žáky školy.   Eva Ženšíková