Pavel Bradík, bývalý hejtman kraje:
Před čtyřmi lety se nenašel nikdo z profesionálních politologů a jiných odborníků, kteří by tipovali výměnu všech hejtmanů v ČR. Za slib ušetřených 30 korun bylo vymalováno. Pod vlivem této skutečnosti jsem řekl, že již nikdy nebudu komentovat či tipovat jakékoliv volby u nás. Dovolte mně tedy, abych svůj slib dodržel i ve vaší anketě. Nechávám plně na našich spolu občanech, kterou stranu vyberou jako vítěznou, a která si tím bude moci vybrat kandidáta na hejtmana.
Verdikt: TAJNÝ

Ema Hubáčková, operní pěvkyně:
V krajských volbách vyjádří voliči svou spokojenost či nespokojenost s vedením našeho krajského úřadu a po výsledcích hlasování uvidíme, kdo zasedne 
v zastupitelstvu, jaká bude nová rada a kdo bude hejtmanem. Šanci na vítězství má ČSSD stejně tak jako všechny další strany. Záleží na voličích a jejich spokojenosti s naplňovámím volebního programu. 
V řadách některých stran došlo v poslední době k zdiskreditování, tak to voliči nebudou mít jednoduché.
Verdikt: ANO

Martin Hosták, trenér hokejistů Hradce:
Musím se přiznat, že politiku sleduji velmi okrajově. Vzhledem k tomu, že v krajských volbách častěji vyhrávají strany, které nejsou ve vládě, ČSSD tak určitě šanci na obhajobu postu hejtmana má.
Verdikt: ANO

Lukáš Gilányi, Laxus, pomoc pro uživatele drog:
Podle průzkumů ČSSD šanci má, ale osobně bych byl raději, aby se hejtmanem stal zástupce jiné strany. Záleží ovšem na voličích. Proto doufám, že všichni vědí, že existují i jiné strany než ODS a ČSSD a budou volit především rozumem.
Verdikt: ANO

Výsledek – 3:1. Podle poroty má ČSSD naději na hejtmana.