Nedávno jste se vrátil ze Spojených států amerických. Vypadá to, že jste tam přinejmenším 
v poslední době víc než doma, je to tak?
Víc než doma určitě ne. Ale dá se říct, že jsem ve Spojených státech od roku 1992 v podstatě každý rok. Někdy jsem tam dokonce i čtyřikrát ročně, což vypadá, že bude i případ letošního roku. Prostě podle potřeby. Teď jsem tam učil dva měsíce kompozici filmové hudby v Colorado Springs na Colorado College. Je to výborná zkušenost, protože ty školy jsou dobře technicky vybavené. Když jsem tam stejný blok učil před dvěma lety, tak jsem tam měl i skladatele z Hollywoodu. V Americe jsem měl i řadu koncertů a rozhodně jsem se tam nenudil.

Křížovka Žofka: Výherce získá ochranný obal na notebook!
„VAŘÍME V LITOMYŠLI" – touto tajenkou jsme si v minulém luštění Křížovky ve středu 20. května připomněli, že v sobotu 23. května pro vás Český rozhlas Hradec Králové připravil přímý přenos ze Slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.
Oslovili jsme nejlepší kuchaře z České republiky, prolistovali kuchařky se starými recepty, naučili se zdobit pardubický perník, zazpívali jsme si se Sborem litomyšlských paní a dívek a nechyběly ani známé osobnosti. A mezi 11. a 12. hodinou jste si mohli společně se Zdenou Kabourkovou a Jitkou Slezákovou uvařit Gulaš (Gulaschfleisch) podle Magdaleny Dobromily Rettigové!
Jako první všechna písmenka našla a tajenku správně poskládala Marta Ondrušová z Rychnova nad Kněžnou. Získala hlavní cenu telefonické části hry – luxusní masáž s bylinnou kosmetikou a polodrahokamy v salonu Chrámu Krásy Gabriely Kluhové. A pokud jste poslali korespondenční lístek nebo e-mail s touto tajenkou do Českého rozhlasu Hradec Králové, máte šanci, že vás také moderátor Karel Sladký a Křížovka odmění v úvodu dalšího luštění ve středu 27. května po 18. hodině. Hlavní výhrou bude tentokrát obal na notebook.
Kromě toho mohou posluchači, kteří se během soutěžní hodiny dovolají do královéhradeckého studia na čísla 495 582 222 nebo 495 582 223 a správně odpovědí na „prémiové otázky", vyhrát řadu dalších věcných cen. A každý, kdo se dovolá, má jistou písničku. Je jich 25, stejně jako políček křížovky. Písničky zařazujeme na přání posluchačů.
Pokud chcete luštění s rádiem vyzkoušet i vy, stačí si vystřihnout soutěžní kupón a ve středu 27. května v 18.04 hodin naladit frekvence Českého rozhlasu Hradec Králové (90,5 FM, 95,3 FM pro Královéhradecko a 96,5 FM pro Rychnovsko) nebo frekvence Českého rozhlasu Pardubice (101 FM pro Pardubicko, 104,7 FM z Krásného, 102,4 FM pro Svitavsko a 98,6 FM pro Orlickoústecko).
Podrobná pravidla soutěže a další informace najdete na internetových stránkách – hradec.rozhlas.cz.
Hodně štěstí při luštění!