„Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali záchranáři, kteří resuscitovali řidiče. Oživovací pokusy byly úspěšné a muž byl po nezbytném zajištění převezen do nemocnice. Hasiči zkontrolovali havarovaný vůz, zda nedošlo k úniku provozních kapalin a vrátili se zpět na základnu," dodala Martina Žahourková, mluvčí hradeckých hasičů.

Cyklista nemohl vstát, pomohli strážníci

Hradec Králové - Ve Wonkově ulici si hlídka městské policie všimla na chodníku ležící postavy a pohozeného jízdního kola. Při bližší kontrole strážníci zjistili, že na zemi leží starší muž. Dotázali se ho, co se stalo a zda není zraněn. Senior sdělil, že spadl z kola a zřejmě si poranil nohu. Vůbec se  nemůže postavit. Vzhledem k chladnému počasí zabalila hlídka zraněného do deky a přivolala záchrannou službu. Osmasedmdesátiletý muž byl převezen do nemocnice. Kolo strážníci předali rodině, kterou informovali o události.

Za hodinu skončili v síti zákona dva opilci

Hradec Králové - Po Moravském Předměstí se krátce před čtvrtou hodinou ranní pohybovalo vozidlo s neosvětlenou registrační značkou. Toho si všimla hlídka městské policie, která jela za ním a řidiče chtěla na tento nedostatek upozornit. Dala mu proto pokyn k zastavení. Při projednávání přestupku byl z dechu osmadvacetiletého muž cítit alkohol. Orientační dechová zkouška mu prokázala 0,41 promile alkoholu.

O hodinu později projíždělo třídou Edvarda Beneše vozidlo a nedávalo znamení o změně směru jízdy. Zastavený třiadvacetiletý řidič měl zarudlé oči a byl cítit alkoholem. Zkouška na alkohol byla pozitivní, prokázala 0,52 promile alkoholu v dechu. „Orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek navíc prokázal přítomnost canabisu. Obě události byly předány k dořešení státní policii," dodala Eva Kněžourová, mluvčí královéhradeckých strážníků.   (knž, žah)