Nehoda se stala ráno na sjezdovce Hromovka. „Dva zaměstnanci skiareálu jeli na sněžném skútru z dolní stanice lanové dráhy Hromovka směrem k horní stanici. Ze zatím nezjištěných příčin začal ale skútr na zledovatělém sněhu samovolně ujíždět směrem dolů, kde se po zhruba 500 metrech zastavil," sdělila policejní mluvčí Ivana Ježková.

Oba muži se snažili ze skútru vystoupit, 57letý řidič stroje však na ledovém povrchu zřejmě uklouzl, nekontrolovatelně sjel ze svahu a pak vylétl  ze sjezdovky mezi stromy a kamení. „Přitom  utrpěl vážná mnohočetná  zranění, zejména v oblasti hlavy," informoval mluvčí zdravotnické záchranné služby Ivo Novák.

Pětadvacetiletý spolujezdec vyvázl  bez zranění a okamžitě přivolal pomoc.

Osudné havárie
Úmrtím skončila také loňská nehoda skútru v Krušných horách. Řidiči (38), kterého lidé nalezli pod strojem, už nebylo pomoci. Další řidič (63) se před čtyřmi lety srazil s lyžařem na sjezdovce na Sokolovsku a zemřel v nemocnici.

„Spolu s přivolanými záchranáři Horské služby prováděl neodkladnou resuscitaci zraněného až do příletu  vrtulníku Letecké záchranné služby," uvedl mluvčí.

Veškeré pokusy o obnovení spontánního srdečního oběhu zraněného muže však byly marné a zasahující lékař musel konstatovat úmrtí.

„Vzhledem k okolnostem nehody byl na místo vyslán krizový intervent Zdravotnické záchranné služby, který poskytl svědkům a dalším účastníkům na místě události první psychickou pomoc," uzavřel mluvčí.

Případ vyšetřuje trutnovská policie, která zadokumentovala místo nehody a bude vyslýchat svědky. Podle Ivany Ježkové je nařízena  soudní pitva zemřelého a prozkoumání  stavu skútru.