Řidiče BMW zřejmě oslnilo slunce

Řidiče osobního vozu BMW zřejmě oslnilo sluníčko a přejel do protisměru, kde se bočně střetl s přívěsem Fordu Tranzit. Přívěs se vlivem nárazu odtrhl od taženého vozidla a skončil v pravém silničním příkopu. Ford přejel na pravou krajnici, kde narazil boční částí do svislé dopravní značky. BMW pokračoval po nárazu dále jízdou v protisměru, kde narazil do protijedoucí Škody Octavia a do za ním jedoucí Škody Felicia.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí. Po příjezdu na místo hasiči asistovali zdravotnické záchranného službě při ošetření celkem šesti osob – včetně tří dětí ve věku jednoho, dvou a jedenácti let.

„Všichni zranění a jeden řidič byli převezeni do nemocnice. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 226 tisíc korun,"  uvedla Lenka Burýšková, mluvčí královéhradeckých policistů.

Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a uklidili po nehodě vozovku. Provoz byl v místě nehody plně obnoven až po sedmé hodině večer.