Ve Střezeticích narazil třiadvacetiletý řidič Škody Felicie do stromu, policisté mu naměřili 1,67 a 1,56 promile.

Ve Smiřících – Rodově zase dvaapadesátiletý muž se Škodou Octavií srazil zábradlí před místní hospodou. Při zkoušce pak nadýchal 1,51 a 1,39 promile alkoholu.

A třetí případ se stal v Nechanicích, kde pětadvacetiletý řidič doslova proletěl autobusovou zastávkou. Za ní se jeho Octavia zastavila o větve stromu. Řidič navíc z místa bouračky utekl  směrem na obec Stračov, kde byl však vypátrán policejní hlídkou. Zkouška u něj prokázala 0,50 a 0,43 promile. Lehce zraněný řidič skončil v nemocnici. Škoda činí 63 tisíc.

Muž se zákazem řízení najížděl do lidí stojících před barem

Hradec Králové - Do lidí stojících před barem v hradecké části Kukleny najížděl v sobotu nad ránem řidič Fordu Mondeo. Na chodnících a cestě v té době postávala asi čtyřicítka hostů.

Podle policie se 39letý muž z Náchoda choval agresivně a bezohledně. Prudce se rozjížděl a zastavil vždy až těsně u lidí, aby jim tak dal najevo, že jim hrozí smrt nebo zranění. „Motivem jeho jednání měly být prý osobní spory mezi zúčastněnými stranami," sdělila policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Řidič se snažil před policisty zmizet, ale brzy byl dopaden. Nadýchal asi 0,8 promile a navíc se ukázalo, že má až do roku 2016 zakázáno řídit motorová vozidla. Policie muže obvinila z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání i z nebezpečného vyhrožování. „Podezřelému nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," doplnila mluvčí.