„Obě osoby byly prohlédnuty zdravotnickou záchrannou službou, byly bez zranění. Hasiči pomohli s vyproštěním vozu z příkopu a následným naložením na odtah a vrátili se zpět na stanici," potvrdila Alena Kuthanová z HZS Královéhradeckého kraje.

Od sousedů: Motocyklista neodhadl rychlost auta, je těžce zraněný

Královéhradecko - Kvůli bouračce, při níž se v pondělí odpoledne vážně zranil motocyklista a další účastník utrpěl lehčí zranění, byl na několik hodin uzavřen obchvat České Skalice. „Třiapadesátiletý motocyklista jedoucí na skútru Honda Pantheon, který vyjížděl z vedlejší silnice od Velkého Třebešova a odbočoval vlevo na Náchod, zřejmě neodhadl dobře vzdálenost vozu, jedoucího po obchvatu a vjel do křižovatky. Tam se dostal do jízdní dráhy osobního automobilu Volkswagen Passat, jedoucího po obchvatu směrem na Jaroměř a motocykl se střetl s osobním automobilem," popsala tiková mluvčí policie Eva Prachařová.

Motocyklista utrpěl vážné zranění a byl vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Další, lehčí zranění utrpěl spolujezdec z osobního automobilu. Alkohol byl u řidiče osobního automobilu, šestadvacetiletého cizince, vyloučen na místě dechovou zkouškou, u motocyklisty byl vzhledem ke zranění vyžádán odběr krve v nemocnici. Hmotná škoda na motocyklu byla odhadnuta na 35 tisíc, na osobním automobilu na 50 tisíc.