Nicméně mnohdy mu zbývá čas „jen" na běh. V Hradci běhával podél Orlice, poslední dobou vyhledává spíš městské lesy. Tam se vydal také v rámci červnového závodu Běžím s AVL a 8,5 km dlouhou trať zdolal za 44 minut a 15 vteřin.

Závod Běžím s AVL se konal v Hradci poprvé, vy jste byl jeho ambasadorem. Jak se vám akce líbila?
Celá akce byla velmi dobře připravená včetně stánků s běžeckými potřebami a občerstvením. Hlavně vyšlo počasí. Skvělým nápadem bylo umístění na Biřičce s možností koupání a během v lesích, to nemělo chybu.

Byl jste spokojený se svým časem?
Čas mohl být samozřejmě lepší, ale vzhledem k tomu, že jsem neměl příliš času na přípravu, byl jsem s výsledkem spokojen.

Z pohledu sportovního vyžití ve městě je Hradec saturován podobnými akcemi dostatečně?
Myslím, že sportovních akcí se v Hradci pořádá celkem dost, zvláště v letních měsících. Osobně jsem rád, že tato akce byla pořádána pro širokou veřejnost. Myslím si, že děti by se měly se sportem setkávat již od útlého věku.

Která místa v Hradci máte pro běhání či jiný sport rád?
Dříve jsem běhával podél Orlice, nyní mám blíže městské lesy. Raději si vybírám lesní stezky, nemám rád tvrdé povrchy, ale nevadí mi mírné kopce. Občas zamířím na Nový Hradec a proběhnu se třeba kolem Biřičky.

Jste všestranný sportovec. Jaké místo ve vašem životě má běh a kam ho v žebříčku oblíbenosti zařadíte?
Běh pro mne byl vždy doplňkový sport, který jsem využíval pro zlepšení kondice, hlavně vytrvalosti. Vzhledem k mému pracovnímu vytížení mi mnohokrát zbývá čas právě jen na běh. Nutno říci, že jsem si jej oblíbil a zvláště v lese má běh neskutečné kouzlo, člověk si zde krásně vyčistí hlavu. Někdy běhávám i večer, třeba s čelovkou.

Který sport je pro vás ten top a proč?
Mezi sporty, které mám nejraději, řadím volejbal, lyžování a v poslední době také tenis. Každý sport má své kouzlo, rád si zahraji také stolní tenis, nebo se projedu na kole.

Kladete na sebe ve sportu nějaké ambice, nebo je to „jen" výplň volného času a aktivní relaxace?
Pro mne je sport odreagování a „dobití baterií". Je pro mne také koníčkem a výborným prostředkem pro setkávání s přáteli. Bez sportu si nedokáži plnohodnotný život představit.   (efr)