Již jen několik málo dní před startem 3. ročníku Olfincar Hradeckého půlmaratonu a 1. ročníku ČSOB Maratonu Hradec Králové se mezi sportovci o ničem jiném nemluví. Největší sportovní akce východních Čech přivede na start v neděli 11. října 2500 aktivních běžců všech kategorií.

„V hlavním, půlmaratonském závodě je přihlášeno již téměř 2000 běžců. Na maratonskou distanci si premiérově troufne téměř 400 vytrvalců. Ale například dětské závody jsou již úplně zaplněny. Pro děti všech věkových kategorií nově nabízíme i Charitativní běh mateřských školek a základních škol, kterého se mohou zúčastnit společně s rodiči a jehož celý výtěžek půjde na podporu hospicové péče Oblastní charity," přibližuje poslední novinky ředitel závodu Roman Šinkovský z pořádajícího sdružení Sportvisio.

Závod je vypsán i pro kategorie štafet a dvojic, takže se na start mohou postavit běžci, kteří zvládnout jen kratší vzdálenosti 5 a 10 kilometrů. „Pro závodníky jsme připravili i živé hudební vystoupení na trati, abychom již tak skvělou atmosféru závodu ještě posunuli dále. Doprovodný program je velmi pestrý a určitě si na své přijde celá široká veřejnost," zve k návštěvě šéf tohoto sportovního svátku. Kompletní program a registrace na poslední chvíli najdete na stránkách pořadatele www.sportvisio.cz.   (šin, pt)