Posledních 150 volných míst zbývá ve startovním poli běžeckých závodů populární série RunTour v Hradci Králové. Tato klání se uskuteční v sobotu 30. dubna. Běžecký podnik pro širokou veřejnost tak atakuje stanovenou kvótu 1250 závodníků.

Celá série, jež čítá deset zastávek, začala 16. dubna v Českých Budějovicích. Druhá stanice bude právě na východě Čech. Nedílnou součástí RunTour je propojení s charitativními účely. Kromě dospělých (poběží i nevidomí) se vydají na trať také děti, jedná se totiž o rodinný seriál. Registrace je možná na www.run-tour.cz, kde najdete i další informace celé sérii či jednotlivém závodě.

Centrum dění hradeckého závodu je na Ulrichově náměstí. Na startu budou mimo jiné tyto osobnosti - sportovní moderátor TV Nova Martin Čermák, olympionička Eva Nývltová Vrabcová a basketbalová reprezentantka Ilona Burgrová. Divákům i běžcům bude hrát kapela Liwid.

Program hradecké RunTour – sobota 30. dubna: závod dětí na 500 m (start v 10.30 hodin), závod dětí na 1000 m (start v 10.45 a v 11 hodin), závod dospělých na 5 km (start ve 12 hodin), závod dospělých na 10 km (start ve 13 hodin).