Z pohledu České republiky byl šampionát nesmírně úspěšný. Chodkyně Anežka Drahotová získala zlato na deset kilometrů v novém juniorském světovém rekordu, Jiří Sýkora vyhrál desetiboj a výškařka Michaela Hrubá skončila stříbrná. V celkovém součtu všech států skončila ČR na skvělém osmém místě.

Hradecký vícebojař Jan Doležal, bronzový z MS do 17 let v roce 2013, zvládl podle svých představ úvodní tři disciplíny, jenže ve výšce skočil pouze základ. Odhodlání na umístění v elitní desítce najednou vystřídaly myšlenky na předčasné ukončení závodu. Doležal však nastoupil do běhu na 400 metrů a vytvořil si v něm osobní rekord.

Zkraje druhého dne Doležal výborně zaběhl 110 metrů překážek. V disku si připsal výkon 45,91 metru a ve skoku o tyči si vyrovnal halový osobní rekord. Poté ovšem přišly problémy s loktem, a tím pádem i bodové ztráty. Rázem bylo po nadějích na dobrý výsledek. Šestnácté místo bylo alespoň získáním zkušeností.

Lukáš Hodboď, držitel rekordu žactva v běhu na 300 metrů z roku 2011, postoupil na čtvrtce překážek z rozběhu, kde atakoval svůj osobní rekord, ale v semifinále již neuspěl a do finále se neprobojoval. Dopustil se chyby už na druhé překážce, což se na MS neodpouští.(pt, per)