Jak sdělil Milan Nejedlý, prezident oddílu pozemního hokeje Slavie Hradec Králové, z pověření Evropské hokejové federace (EHF) pořádá Český svaz pozemního hokeje ve spolupráci s klubem Slavia Hradec Králové mistrovství Evropy juniorů na nejmodernějším hřišti evropských rozměrů v České republice. Akce je organizována ve spolupráci s Českým svazem pozemního hokeje za významné podpory Města Hradec Králové a byla zařazena do kalendáře akcí Regina.

Šampionátu se zúčastní šest reprezentačních týmů: Česká republika, Turecko, Ázerbajdžán, Gibraltar, Slovensko a Litva. Akce takového mezinárodního významu je v královéhradeckém pozemním hokeji pořádána poprvé. Cílem je zviditelnění města pro EHF, zahraniční týmy i hráče a rozšíření členské základny pozemních hokejistů. Očekává se akční podání juniorského hokeje a hodně gólů, což je příslibem dobrého sportovního zážitku.

Jako první na tréninky v tomto týdnu dorazila česká a slovenská reprezentace, po nich se přidalo Turecko, následně přibyly Litva, Ázerbajdžán a Gibraltar.

Zápasy mistrovství Evropy se  budou hrát 21., 22., 23. a 25. července každý den od 14 do 20 hodin. Čtvrtek 24. července je volný den a v sobotu 26. července od 10 do 16 hodin šampionát vyvrcholí závěrečnými duely.

Program zápasů juniorského ME
Pondělí 21. července – 14 hod.: Litva – Slovensko, 16: Gibraltar – Turecko, 18: Česká republika – Ázerbájdžán.
Úterý 22. července – 14 hod.: Slovensko – Gibraltar, 16: Ázerbájdžán – Turecko, 18: Česká republika – Litva.
Středa 23. července – 14 hod.: Turecko – Slovensko, 16: Litva – Ázerbájdžán, 18: Česká republika – Gibraltar.
Pátek 25. července – 14 hod.: Slovensko – Ázerbájdžán, 16: Litva – Gibraltar, 18: Česká republika – Turecko.
Sobota 26. července – 10 hod.: Gibraltar – Ázerbájdžán, 12: Turecko – Litva, 14: Česká republika – Slovensko.

Lubomír Douděra