Judo Club Hradec Králové se v sobotu rozjel hned na čtyři turnaje, z toho na dva do zahraničí.

Pavel Petřikov mladší usiloval o další body do olympijské kvalifikace na Grand Prix v maďarské Budapešti.

„Páča určitě nezklamal. Sedmé místo a body do žebříčku jistě potěšily. Je to i povzbuzení před Evropskými hrami, kam odlétáme v pondělí 22. června. Tyto hry jsou zároveň mistrovstvím Evropy. Po dvou výhrách prohrál s pozdějším vítězem Smetovem z Kazachstánu. Bylo to vyrovnané, ale i diskutabilní utkání. Šlo hlavně o sporný trest pro Páču. To bohužel ovlivnilo výsledek v jeho neprospěch. Ale je to sport a chybělo i trochu štěstí. Třeba si ho vybereme na Evropských hrách," uvedl trenér a otec judisty Pavel Petřikov starší.

Dorostenka Diana Bláhová skvěle zvládla turnaj Českého poháru v Chomutově, kde ve váze nad 70 kg porazila všechny soupeřky před časovým limitem a jasně zvítězila. Talentovaná závodnice bude jistě patřit mezi adeptky na medaili na mistrovství České republiky. Svými výsledky si říká o reprezentační kimono.

Matěj Richtr na Velké ceně Nového Bydžova.Na mezinárodní scéně v Michalovcích se představili mladí zápasníci. Na tento mezinárodní turnaj cestují závodnici JC Hradec každý rok. I v tom letošním se neztratili. Startovalo zde čtyři sta judistů z deseti států.

O stříbro se postaraly Simona Palmová a Kateřina Holečková. Bronz přidaly Hana Bednářová a Jitka Hopjanová. Nepopulární „bramborovou" brali Ondřej Široký a Vláďa Rozsíval. Matěj Široký, Anna Bednářová a Ondra Marek po nadějných výkonech nepostoupili ze skupiny.

Na Velké ceně Nového Bydžova reprezentoval oddíl Matěj Richtr. Ve své váze obsadil skvělé druhé místo. Takže sobota 13. června byla pro králové hradecký Judo Club velmi úspěšná.   (pp, pt)