V neděli 8. října 2017 budou ulice hradeckého města patřit vytrvalcům a běžeckým nadšencům, kteří si mohou vybírat z bohatého sportovního programu – dětské závody a doprovodný sportovní program pro celou rodinu v Žižkových sadech, drsný maraton, oblíbený půlmaraton, čtyřčlenné štafety (4x 5,25 km) nebo dvojice (2x 10,5 km).

Samostatnou kategorií je po loňské premiéře opět charitativní projekt Kingspan Běh proti rakovině, nesoutěžní akce na 5 km, která vynesla Onkologické klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové v loňském roce neuvěřitelnou částku 319 400 Kč.

Ředitel závodu Roman Šinkovský z pořádající organizace Sportvisio o historii závodu říká: „Každý z předchozích ročníků byl charakteristický tím, že jsme do programu zařadili vždy výraznou novinku. Kategorie štafet, závody dvojic, maratonská distance, bubeníci na startu i na trati, Expo či charitativní běh. Jsem rád, že se všechny inovace staly nedílnou součástí této významné sportovní události. Pro letošní ročník jsme se zařekli, že poprvé žádné zásadní změny dělat nebudeme a zaměříme se spíše na posilování kvality závodů. A tak hlavní novinkou v roce 2017 je certifikace tratí půlmaratonu a maratonu, která zajistí, že všechny dosažené časy budou započítány do oficiálních tabulek ČAS.“

Vzhledem k rychlému profilu trati, k dosavadním velmi rychlým časům a rekordům trati (1:06:18 Jan Kohout a 1:16:17 Monika Preibischová v roce 2015) tak lze očekávat zajímavou účast české špičky a možná i posun dosavadních nejlepších výkonů.

Registrace jsou již spuštěny na internetových stránkách pořadatele www.sportvisio.cz, kde také najdete kompletní informace k říjnové akci.