V hale hradeckého Sokola na Eliščině nábřeží proběhlo druhé, závěrečné kolo dorostenecké ligy. Jedná se MČR družstev.

Domácí Sokol se do této soutěže probojoval po dlouhých patnácti letech. Ve skupině se Východočeši nejdříve utkali s Teplicemi, se kterými po vyrovnaném utkání 4:4 prohráli na pomocné body 400:301. Proti Tatranu Prachatice neudrželi dobře rozjetý zápas a prohráli 5:3. V dalších třech zápasech již nenašli přemožitele a postupně porazili Judoclub Plzeň 4:3, SKP Judo Nový Bydžov 5:3 a Jablonec 6:1.

V této skupině tak borci Sokola obsadili třetí místo. V celkovém hodnocení letošního ročníku dorostenecké ligy se umístili na devátém místě z dvanácti družstev.

Vedle zkušených hradeckých závodníků Jana Macháčka a Matěje Štraita, kteří během celého ročníku vyhráli všechna svá utkání, jsou příslibem výkony Vojtěcha Macháčka, Davida Černého, Davida Jarkovského, Otakara Šafky a Adama Šenkeříka.

Trenéry potěšily výsledky mladých (tento rok ještě st. žáků), zejména Jana Černého, Michala Lánského a Martina Mimry, který hostoval z oddílu Daitó Ryu Pardubice. Do budoucna je pozitivní, že Sokol na rozdíl od jiných sází na své odchovance, za které běžně hostuje více závodníků.   (fš)