Skupina A1 - St 18.00: Kara Trutnov (3. místo, 45 bodů) – Frisco Brno (2. místo, 49 bodů). Ještě nikdy v historii nejvyšší domácí soutěže Kara svého dnešního soupeře neporazila. A to od 18 hodin svěřenkyně kouče Petrovického rozehrají jubilejní souboj s pořadovým číslem 80! „Jednou bychom to chtěly dokázat. Je na čase, abychom tomu už udělaly konec,“ hlásí z trutnovského tábora odhodlaně   Kateřina Nováková, jež dvaadvaceti body přispěla k zatím poslednímu vítězství Trutnova na palubovce Hradce.

Karu nečeká vůbec snadná úloha, i proto hráčky věří v co největší podporu svých tradičně skvělých fanoušků.

St 19.00: Slovanka Mladá Boleslav (6. místo, 41 bod) – Sokol Hradec Králové (5. místo, 42 body). „Lvice“ čeká přímý souboj o pátou příčku. Pokud zvítězí, svoji pozici si upevní. Snadné to však mít nebudou.  „Máme před sebou velmi těžkého soupeře. I v posledním zápase, který jsme vyhrály, byl lepší na doskocích,“ říká hradecká trenérka Romana Ptáčková.

V sezoně se oba celky utkaly třikrát a vždy uspěl domácí tým. Zvlášť v „horkém kotli“  Slovanky není snadné uspět.

„Domácí prostředí hraje v těchto soubojích velkou roli. Zvlášť na půdě Slovanky není atmosféra pro soupeře jednoduchá. Fanoušci jsou tam dost ostří,“ poukazuje Ptáčková, která se musí vypořádat  s absencí Ovsíkové, nejistý je start Zavázalové.

Skupina A2 - St 18.00: Studánka Pardubice (5. místo, 30 bodů) – BK Strakonice (1. místo, 40 bodů). Výkony pardubických basketbalistek připomínají jízdu na horské dráze. Jsou schopny doma podlehnout slaboučkému Karlínu a pak do posledních vteřin bojovat o výhru na VŠE Praha. Teď je čeká nejlepší tým jejich dolní skupiny. Pojedou nahoru či dolů?

„Před Strakonicemi jsme si spravili náladu. Škoda že nás opustilo v závěru utkání na VŠE štěstí. Bylo to o jedné střele. Zlepšili jsme se v trestných hodech, dvojkách a doskocích. Holky sváděly pod oběma koši srdnaté souboje s americkými hráčkami. A že ty mají ostré lokte. Bohužel nás stále trápí tříbodová střelba,“ vypočítal klady i zápory pardubický kouč Roman Chocholouš.

Problém jeho týmu je v tom, že neumí zopakovat dva dobré výkony po sobě. „Právě to bychom chtěli vyvrátit. Pokusíme se odehrát zápas bez hluchých míst. Vždyť tříminutové zaváhání v posledním utkání nás stálo výhru,“ míní Roman Chocholouš.