Parta nadšenců z hradecké Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy se tady při její hře schází každý čtvrtek od 18 hodin 35 minut do 20 hodin. Zváni jsou nadšenci ve věku od patnácti do devětadevadesáti let. Pokud byste si chtěli hru vyzkoušet, vezměte s sebou sportovní obuv do tělocvičny, kalhoty nebo tepláky a tričko na převlečení, do tašky přibalte pití. V zápalu sportovního snažení se totiž určitě zapotíte.

A o jaký sport to vlastně jde? Kin-ball přišel podle jednatelky pořádajícího týmu Simony Ondráčkové do českých zemí z Kanady, kde si vláda před časem ztěžovala na populaci vyrůstajících tělnatých dětí. Se souhlasem vládních činitelů dala peníze univerzitě v Quebecku na to, aby vymyslela právě pro tyto lidi nový sport.

Mezi sebou soupeří tři týmy, z nichž každý má na hřišti současně čtyři hráče. Týmy jsou barevně odlišeny. Cílem hry je, aby tým, jehož barva je vyvolána, zpracoval míč dříve, než dopadne na zem způsobem daným pravidly. Tým, který zpracuje míč, ho musí následně odpálit na některé ze soupeřících družstev. Hra pokračuje, dokud není odpískána chyba. Jestliže kterýkoliv z týmů udělá chybu, zbylé dva týmy obdrží po jednom bodu.

Eva Ženíšková