O mnoho zajímavější partii přineslo druhé utkání čtvrtfinálové série. Zatímco to první skončilo výhrou Hradce rozdílem 44 bodů, v Trutnově se outsider držel statečně.

Mladá domácí sestava ještě krátce po poločasové přestávce dokonce vedla, ale nakonec neměla síly na udržení kontaktu se zkušenějším soupeřem. Lvice vyhrály po zásluze o 13 bodů, ale po závěrečném klaksonu musely být spokojeny obě strany.

Ženská basketbalová ligačtvrtfinále - 2. zápas:

BK Lokomotiva Trutnov - Sokol ZVU Strojírny Hradec Králové 73:86 (20:23, 42:44, 59:64). Body: Hindráková 25, Kozumplíková 22, Prokešová a Rylichová 7, Boudreauová a Patočková 5, Štěbetáková 2 - Ovsíková 18, Rosenbaumová 13, Pazderová 11, Minarovičová a Matušková 3, Hartigová a Buraová 6, Andělová 5, Kuthanová 3, Čepelková a Hrušková 2. Rozhodčí: Nejezchleb, Kubiš, Lukeš. Fauly: 20:14. Trestné hody: 8/5 - 16/15. Trojky: 6:9. Diváci: 670. Stav série: 0:2.

V bezvadné atmosféře slušně zaplněné haly se hrál zpočátku vyrovnaný zápas. Oba soupeři se střídali ve vedení a ještě na startu druhého poločasu měly navrch s nadšením bojující domácí hráčky.

Postupem času ale mladá domácí sestava začala ztrácet půdu pod nohama a zkušenější soupeř získával převahu. Za vším stála šíře kádru. Vždyť zatímco o většinu trutnovských bodů se při absenci Vackové staraly produktivní opory Hindráková s Kozumplíkovou, na straně Hradce se bodově prosadilo jedenáct z dvanácti nastoupivších hráček.

První příležitost ukončit sérii dostanou lvice ve středu na domácí palubovce.