Pavel Trávníček, Petr Rychlý, Václav Vydra, Roman Skamene, Pavel Nový, Česká Miss Earth 2015 Karolína Mališová či finalistka letošní České Miss 2015 Kateřina Balušková. To jsou jen některé z osobností, které se poslední květnovou sobotu sjedou do Hradce Králové. Na tenisových dvorcích se ve čtyřhrách utkají v rámci PPS advokáti VIP Cup 2015. Jeho už 20. ročník se uskuteční v sobotu 30. května v areálu hradeckého LTC.

„Tenisové setkání známých osobností i našich krásných miss či známých moderátorek bude mít tradičně charitativní poslání: chceme podpořit Nadaci Naše dítě, které věnujeme výtěžek našeho letos jubilejního turnaje. Velice mne v téhle souvislosti těší také obrovský zájem o tenis, které považuji za jeden z nejkrásnějších sportů," řekl Přemysl Krupička, hlavní pořadatel této osvědčené akce.

Nadace Naše dítě, která finanční výtěžek letošního PPS advokátu Cupu získá, pomáhá týraným, zneužívaným, ohroženým, opuštěným a handicapovaným dětem. „Jsme vděčni za každou pomoc a podporu zvláště, když ta podpora je dlouhodobá. Všechny peníze použijeme na ochranu ohrožených dětí v České republice," zhodnotila poslání tenisového turnaje prezidentka této nadace Zuzana Baudyšová.

Letošním patronem turnaje je herec Václav Vydra, se kterým se představí v tenisovém přestrojení také například Pavel Zedníček, Jaroslav Sypal či Marie Retková. „Chceme, aby pro návštěvníky i turnajové hosty byla naše akce zajímavým zážitkem a strávili spolu příjemný den. Také letos chceme získat finanční podporu pro děti, které to skutečně potřebují. Nadaci Naše dítě podpoříme letos už po páté. Spojení sportu, zábavy a dobročinnosti vnímáme jako velice dobré spojení," doplnil Přemysl Krupička.

Václav Vydra, patron charitativní akce, obsadí hradecký tenisový kurt poněkolikáté: „Letos jsem si tenis ještě nezahrál a s tréninkem to bylo také nevalné. Pokud mám tedy udělat něco pro dobré umístění v turnaji, musím si vybrat schopného spoluhráče," zhodnotil s úsměvem svou sportovní účast.

Účastníkům zpříjemní jejich sportovní výkony i doprovodný program, o který se postará  Davide Mattioli, zpívající hrabě Domenico Martucci či hudební skupina Teplá Buchta. „Návštěvníkům bude k dispozici i bohaté občerstvení, okořeněné možností užít si adrenalinu a proletět se třeba balonem. Návštěvníci budou moci letos zvolit Miss hostesku z přítomných milých hostesek.

Živo bude v tenisovém areálu i poté, kdy tenisový turnaj skončí. Na tento čas je totiž připravena velká afterparty, jejíž součástí budou pěvecká vystoupení, módní show nebo noční diskotéka. Večer doplní slavnostní tombola, ve které budou moci návštěvníci vyhrát zapůjčení vozu Volvo na celý víkend, poukazy na masáže, luxusní pobyty nebo kvalitní tenisové vybavení.

Oblast, ve které Nadace Naše dítě pomáhá, je široká. „Prostřednictvím individuálních žádostí o přerozdělování financí pomáháme sociálně slabým rodinám s dětmi. Nejčastěji se jedná o matky samoživitelky, které celodenně pečují o handicapované dítě a nemají dostatek prostředků pro zakoupení nezbytných pomůcek pro dítě. Jde například o invalidní vozík, různá polohovací zařízení nebo řečové procesory," dodala projektová manažerka Nadace Naše dítě Markéta Sodomková.

Rychlý se inspiroval v Paříži

Východní Čechy - Osobnosti se na tenisové klání připravovaly pečlivě.

Pavel Trávníček (herec)

Jak jste se připravoval na letošní ročník?
Na letošní PPS Advokáti VIP Cup  jsem se připravoval velmi svědomitě, podařilo se mi několikrát přehodit síť.

Jaké jsou vaše největší tenisové úspěchy?
Můj největší tenisový úspěch spočívá v tom, že vydržím hrát hodinu bez přestávky.

Co vás na tenise nejvíc baví?
Na tenise každého nejvíc baví, že když favorit nemá svůj den, můžete ho porazit.

Petr Rychlý (herec)

Jak jste se připravoval na letošní ročník?
Velice zodpovědně! Přijedu do vašeho úžasného areálu rovnou z letiště. Neboť jsem se vypravil pro taktiku a inspiraci na čtyři dny na grandslamový turnaj do Paříže a to přímo na Roland Gaross.

Jaké jsou vaše největší tenisové úspěchy?
Jediné vítězství v turnaji čtyřher a to bylo v roce 2007 v Přerově na Precolor cupu s Danem Kollárem. Dostal jsem nádherný broušený pohár. Mám ho stále na stole v pracovně. Bohužel stojí tam sám bez dalších kámošů.

Co vás na tenise nejvíc baví?
Je to skvělý sport. Není časově náročný. Na rozdíl od kolektivních sportů stačí zavolat kámošovi nebo třem a už se hraje. Skvěle to cvičí psychiku. Na kurtě jste odkázáni sami na sebe a pokud chcete vyhrát musíte si to vyřešit! Vyhovuje mi, že za dvě hodinky jsem vyběhaný, vyřvaný (při hře jsem velmi emotivní) a s čistou hlavou. A je zde nejspravedlivější počítání bodů a tak je šance vyhrát, i když prohráváte 0:5. Proto s chutí bojuju do posledního míčku! A už mě nezdržujte – letím na kurt!

Kdy jste s tenisem začínal?
Začal jsem hrát tenis v deseti letech. Táta nechtěl, abych se flákal, a tak mi koupil raketu značky Artis a tři míčky a postavil mě ke zdi 
TK Nejdek. Tam jsem začínal trénovat, ale udělal jsem chybu. Údery jsem se bohužel naučil sám a to špatně. 
A jak se to jednou naučíte, už těžko se to přeučíte. A tak se dostávám ke správné odpovědi, tenis vlastně nehraju, ale pinkám.

Karolína Mališová (Česká Miss Earth 2015)

Sportujete ráda, a které sporty vás baví?
Sportuji velmi ráda, ve sportu jsem vyrůstala. Baví mě hlavně atletika, jízda na koni a florbal.

Proč se vám líbí tenis?
Nejen tenis, ale sport jako takový prostě miluji a je součástí mého života.

Jak jste se připravovala na turnaj?
Na turnaj jsem se nijak zvlášť nepřipravovala, tak doufám že to od poslední hry ještě umím.