Mistrovský titul vybojovala podle očekávání pražská Slavia, která v Edenu zdolala Rakovník.

SEMIFINÁLE:
Slavia Praha – Slavia Hradec Králové 4:0 (1:0). Hradec: Keprta – Pařízek, Vrána, Machút, Blažíček – Vojtěšek, Ellinger, Krýsl, Zdeněk – Toms, Suchý. Střídali: Buchwald, Pilný, Smejkal, Straka, Rak.

Ladislav Smetana, trenér Hradce: „Věděli jsme, že favoritem je pražská Slavia. Přesto jsem své svěřence nabádal, aby se ničeho nebáli a hráli svůj hokej. První půle byla celkem vyrovnaná, jediný gól jsme inkasovali v 16. minutě, kdy jsme na polovině Pražanů zbytečně ztratili míček a domácí po rychlém brejku šli do vedení. Pět minut po přestávce jsme inkasovali podruhé a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Naši sestavu jsem prostřídal, nicméně jsme se dopustili několika zbytečných chyb a domácí skórovali ještě dvakrát. Musím říct, že naše mužstvo určitě nepodalo optimální výkon, hrálo až s příliš velkým respektem. Věřil jsem, že v utkání o bronz to bude z naší strany podstatně lepší."

Rakovník – Litice 5:2.

UTKÁNÍ O 3. MÍSTO:
Litice – Slavia HK 4:3 (1:1). Branky HK: Ellinger 2, Suchý. Hradec: Keprta – Blažíček, Vrána, Machút, Pařízek – Zdeněk, Krýsl, Ellinger, Suchý – Toms, Melzer. Střídali: Vojtěšek, Pilný, Buchwald, Smejkal, Rak.

Ladislav Smetana, trenér Hradce: „Z naší strany to bylo úplně jiné utkání než proti pražské Slavii. Tentokrát mužstvo podalo velmi bojovný a zodpovědný výkon. Už ve 2. minutě jsme se zásluhou Suchého ujali vedení. O šest minut později však domácí srovnali na 1:1. Zbytek první půle byl celkem vyrovnaný. My jsme se snažili o křídelní hru a domácí museli být neustále ve střehu. I když už další branka nepadla, tak si myslím, že divákům se hokej musel líbit. I po změně stran se bylo na co dívat. Nadále jsme se snažili aktivní hrou dostat soupeře do úzkých. Ve 44. minutě po trestném rohu Ellingera jsme se podruhé dostali do vedení.
O dvě minuty později Západočeši znovu vyrovnali. Nicméně ve 49. minutě se po trestném rohu opět prosadil Ellinger – 2:3. Za tohoto stavu jsme měli jednu loženku, kterou domácí gólman skvěle zneškodnil. Těsný náskok jsme drželi do 59. minuty, kdy Litice potřetí vyrovnaly. Od této chvíle jsme byli pod velkým tlakem, ze kterého pramenily naše chyby. Rozhodnutí padlo ve třetí minutě nastaveného času, z těsného vítězství a zisku bronzových medailí se radovali domácí. Přesto si myslím, že čtvrtý gól do naší sítě byl zbytečný, padl po naší taktické chybě. I přes porážku  nemohu svým svěřencům nic vytknout, na hřišti nechali opravdu všechno."

FINÁLE:
Slavia Praha – Rakovník 5:3.

Jan Skalička