Extraligové pozemní hokejistky Slavie Hradec Králové sehrály další dva zápasy ve skupině o páté až sedmé místo.

Podle předpokladů zvítězily na hřišti posledních Mnichovic, ale předtím utrpěly debakl na půdě pražských Bohemians. To ovšem nic nemění na skutečnosti, že obsadí stejně jako v loňském ročníku páté místo.

Extraliga žen:
Bohemians Praha – Slavia Hradec Králové 5:0 (4:0). Slavia Hradec: Šmídová – Venclová, Oppová, Raková, Švenková – Vošahlíková, Gančarčíková, Okrouhlická – Bártová, Rejmanová.

Martina Poláková, trenérka Slavie Hradec Králové: „K zápasu jsme nastoupily jen v deseti. Ze základní sestavy chybělo šest hráček, které se staršími žákyněmi odjely na turnaj do Německa. Navíc se vdávala Katka Kolumpková, která čeká radostnou událost, takže s ní na nějaký čas nemohu počítat. V samotném zápase nás Pražanky jasně přehrály a zaslouženě vysoko zvítězily."

Mnichovice – Slavia Hradec Králové 0:3 (0:3). Branky: Švenková, Vošahlíková, Tláskalová.

Martina Poláková, trenérka Slavie Hradec Králové: „Na hřišti posledního celku extraligy jsme potvrdily roli favorita. V první půli jsme velice dobrou hrou získaly tříbrankový náskok a po přestávce jsme hru kontrolovaly. Sezonu zakončíme v sobotu 23. června, kdy od 10 hodin hostíme na Všesportovním stadionu Mnichovice."   (js)