Finálovými zápasy v sobotu vyvrcholilo ME divize B pozemních hokejistek do 21 let, které hostil sportovní areál v hradeckém Farářství.

České juniorky postoupily do závěrečných bojů po remíze se Skotskem 1:1 a porážce s Ruskem 1:2 jako druhý tým ze skupiny B. Semifinálový duel s vítězem skupiny A Běloruskem Češky prohrály 1:3.

Do utkání o bronz vstoupily lépe domácí hráčky. V úvodní čtvrtině se po rohu trefila Kolářová. Do přestávky se však Rakušankám povedlo vyrovnat a po změně stran šly do vedení. Český celek se nevzdal. Kombinační hrou a bojovností se mu podařilo v závěru třetí části vyrovnat. Rozhodnutí padlo tři minuty před koncem normální hrací doby. Rakouská gólmanka po rohu Češek vykopla míček před sebe, kde stála Nováková a uklidila ho do branky (3:2).

Domácí hráčky se radovaly z bronzových medailí. Do elitní divize A postupují pouze nejlepší dva týmy – Rusko a Bělorusko.

Hradecká Slavia spolu s ČSPH zvládla organizaci ME ke spokojenosti delegátů i všech týmů. Turnaj se podařilo uspořádat i díky podpoře Města Hradec.   (nej, ld)