Tahle sezona se zapíše do historie klubu tučným písmem. Podruhé za poslední tři sezony si basketbalistky Hradce Králové zahrají finále nejvyšší domácí soutěže.

Soupeřem jim bude stejně jako před dvěma roky USK Praha, účastník Final Four Euroligy. O tom, kdo je favoritem, netřeba spekulovat. Kdyby série neskončila vítězstvím Pražanek 3:0, rovnalo by se to takřka zázraku.

„Lvice", které mají prakticky zaručené stříbrné medaile, cestou do finále přejely ve čtvrtfinále Trutnov 3:0 na zápasy a stejným výsledkem dopadla i semifinálová série s KP Brno. Pražanky si hravě poradily nejprve s Karlovými Vary a poté i s Nymburkem.

„Postupu do finále si ceníme nejvíc. Myslím si, že víc vlastně tady nejde dosáhnout, než získat stříbrné medaile. V tomhle ohledu je to určitě povedená sezona," uvedla hradecká hráčka Kristýna Minarovičová.

Nejen z toho je patrné, že Východočešky si budou chtít sérii o titul především užít. První na řadě je domácí duel, v něm bude jasným cílem bojovat na maximum a snažit se uhrát s tuzemským gigantem co nejpřijatelnější výsledek. Zároveň půjde také o rozlučku se skvělým královéhradeckým publikem.

Ženská basketbalová liga - finále play off
1. zápas - čtvrtek 20. dubna: Hradec Králové - USK Praha (18.00)
2. zápas - neděle 23. dubna: USK Praha - Hradec Králové (14.00)
3. zápas - středa 26. dubna: USK Praha - Hradec Králové (17.00)

Případná další utkání:
4. zápas - sobota 29. dubna: Hradec Králové - USK Praha
5. zápas - pondělí 1. května: USK Praha - Hradec Králové