To trutnovská Kara před svými fanoušky podlehla brněnskému Imosu 67:71. Nutno však poznamenat, že favorizovaného soupeře hodně potrápila a rozhodně nebyla daleko od úspěšného výsledku.

Hradecké hráčky byly v úvodu zápasu nervózní, ale postupně si začaly budovat náskok, který po změně stran s přehledem hlídaly. „Před utkáním bych brala jakékoliv vítězství, takže jsem spokojená," nechala se slyšet trenérka „lvic" Romana Ptáčková.

„V první půli jsme daly sedm trojek, ale trochu jsem si říkala, že je to nebezpečné, protože vždycky je lepší, když proměňujete jasné pozice, což se nám zrovna moc nedařilo. Trojky nás držely a já jen doufám, že to bude takto pokračovat dál, i když je jasné, že na to nemůžeme spoléhat v každém utkání," má jasno šéfka lavičky královéhradeckého týmu.

V utkání padlo poměrně dost bodů a podle mnohých diváků se na něj dalo dívat. „Oba týmy měly tendenci hrát rychle dopředu. Po první půli jsem byla spokojená s útokem, ale s obranou už méně. Máme v týmu holky, které vyznávají útočnou hru, což bylo na nich vidět," pronesla Ptáčková, kterou zároveň těšilo, že se do hry dostaly všechny hráčky.

V dresu „lvic" se nejvíce dařilo rozehrávačce Kateřině Zavázalové. „Je dobře, že jsme první duel vyhrály. Mohlo by nás to psychicky trochu podpořit do dalších bojů," pronesla autorka devatenácti bodů.

V sobotu čeká Hradec už o něco tvrdší oříšek, od 17 hodin se totiž představí na palubovce silného Imosu Brno.

„Nemáme tam co ztratit, takže bychom mohly jít do zápasu v úplném klidu," říká trenérka Romana Ptáčková.

Trutnovským hráčkám se v dresu soupeřek z Brna postavila mimo jiné i bývalá dlouholetá opora Kateřina Hindráková a k její radosti Imos docílil vítězství. Po celý zápas šlo ale o zcela vyrovnanou partii, v níž vyšším rozdílem oba celky vedly jen jednou. Hosté v úvodu 12:20, domácí zase ve druhé čtvrtině 29:22.

„Když se zpětně podívám, kolik chyb jsme udělali v obraně, je to velká škoda. To rozhodlo. S nasazením hráček musím být spokojený. Bylo takové, jaké mělo být. Výkon je příslibem do sezony, ale byly tam velké rezervy," hodnotil pohledný duel trutnovský lodivod Jozef Rešetár.

V sobotu se Kara od 14.30 hodin představí na palubovce posíleného DSK Nymburk.