VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podnikatelskou zdatnost může posílit fandění krajanů

Východní Čechy - Do 14. listopadu může veřejnost zasáhnout do pořadí v soutěži Živnostník roku.

6.11.2009
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: František Polák

Už jen několik zbývá do ukončení hlasovací soutěže laické veřejnosti o Živnostníka roku 2009. Prostřednictvím krátkých zpráv mohou lidé podpořit východočeské kandidáty v republikovém kole.

Pardubický kraj zastupuje výrobkyně perníků Jarmila Janurová. Pro ni je určeno telefonní číslo 900 11 04 s textem ZIV 9.
Jako reprezentanta Královéhradeckého kraje určila odborná porota výrobce pracovních podložek Miloše Faltu z Týniště nad Orlicí. Jeho speciální linka má číslo 900 11 04 s textem ZIV 5.

Veřejnost může posílat své SMS hlasy do 14. listopadu. Živnostník roku 2009 bude vyhlášen 26. listopadu. Odeslání jedné krátké textové zprávy stojí čtyři koruny.

Profily a úspěchy obou nominovaných je možno zhlédnout na stránkách soutěže www.zivnostnikroku.cz. Tam jsou uvedeni i ostatní soutěžící s kontakty pro telefonické hlasování.

Jarmila Janurová peče v Pardubicích sedmnáct let. A perník od firmy JaJa, to není jen několik druhů drobných perníčků polévaných cukrem nebo lepených marmeládou. „Od konkurence se lišíme nejen vlastní technologií výroby jedinečného těsta, ale i zcela originálními perníkovými dezerty různých chutí. Vyrábíme také marcipán,“ popisuje výrobu perníkářka Janurová. Kvalitu perníku firmy JaJa oceňují zákazníci nejen z Čech, ale rovněž z Rakouska, Německa, Itálie, Francie, Ukrajiny či Texasu. Letos se po deváté zúčastnila „Svatováclavského posvícení“ ve Vídni. Jako host českého velvyslance tu každoročně vystavuje, prodává a provádí ochutnávku.

Miloš Falta z Týniště nad Orlicí 15 let vyrábí dřevěné podložky. „Zaměřuji se na firmy s výrobou betonového zboží, a navíc musejí mít stacionární vibrolis,“ popisuje cílovou skupinu svých zákazníků Miloš Falta. „Moje klientela je značně omezená, proto kladu velký důraz na kvalitu hotových výrobků. Systematicky buduji dobré jméno své firmy jak mezi českými, tak zahraničními zákazníky,“ dodává.

V této úzké specializaci musí Miloš Falta s bravurou ovládat truhlářské a zámečnické řemeslo. Ve výrobě Miloše Falty nejde jen o manuální práci, ale především o vývoj vlastních strojů. „Naše podnikání stojí na trpělivosti. Trvalo nám pět let vyvinout vlastní jednoúčelové stroje, které na trhu nikdo nemá. A nekončíme, technologie neustále rozvíjíme směrem k úplné automatizaci,“ říká podnikatel. Jako jeden z mála živnostníků se může pochlubit i chráněným průmyslovým vzorem.

Soutěž Živnostník roku je určena na podporu malého a středního podnikání a je zároveň i největší diskusní platformou o podnikání. Ocenění účastníci soutěží se stávají významnými regionálními osobnostmi, které se často vyjadřují k problematice podnikání a regionálního rozvoje.

Krajského vítěze soutěže vybírala porota na základě podnikatelského příběhu a znalostí podnikatelského prostředí. Důležitým kritériem hodnocení byla prezentace podnikatelských zkušeností a plánů.


6.11.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Bílá věž v Hradci Králové. Ilustrační fotografie.

Věž nabídla výhled i s komentářem

LOKALITA I BUDOVA mají nepopiratelný potenciál. Jaký bude osud provozovny,  však zatím není jasné.

Vražda zavřela pověstný bar. Čeká Levín nová kapitola slávy?

Milovníci chilli měli v sobotu svůj den

Hradec Králové - Až do pozdního sobotního večera patřilo letní kino Širák všem milovníkům chilli, dobrého jídla a dobré muziky. Už podruhé se tady konal „Chilli festival Mechov vol. 2.“

Na Rychnovsko přitečou tři miliardy na dopravní stavby

Královéhradecko, Rychnovsko - Na Rychnovsku se v následujících pěti letech plánují dopravní stavby za tři miliardy korun.

Lyže pro Horskou službu vyrábějí v žacléřské fabrice

Královéhradecko, Žacléř /FOTO, VIDEO/ - Horští záchranáři z celé republiky budou mít ve výbavě lyže ze žacléřské fabriky, která ročně vyrobí šest tisíc párů vlastní značky a k tomu ještě dva tisíce snowboardů.

Zdravá lahůdka: Zelí už kvasí v bazénu

Královéhradecko, Dobrá Voda - V prvním stotunovém bazénu dobrovodské zelárny už kvasí místní specialita. Sklizeň hlávkového bílého a červeného zelí pěstitelé ze Zemědělského družstva Podchlumí Dobrá Voda zahájili v minulém týdnu. Úroda je mimořádná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení