Na své si přijdou vyznavači pěnivého moku. Vybrat si mohou z produkce pardubického pivovaru Pernštejn. K dispozici jsou točená piva jedenáctka Vilém a třináctka Kvašák. Pestrou nabídku doplňují lahvová piva černý Porter 19°, světlý Taxis 14°, světlý Vilém 11° a 10°. Pestrou nabídku rozšiřuje sudové víno a nealkoholické nápoje.

Od pondělí do pátku si můžete zaskočit na polední meníčko, v nabídce je vždy jedna polévka a k výběru dvě hlavní jídla. K pivu jdou na odbyt tlačenka, topinková směs speciál nebo stále populární smažák s hranolky.

„Každá středa je u nás věnovaná country muzice. Zábava při kytarách, houslích či dalších nástrojích začíná o půl šesté a je o ní zájem, proto je potřeba rezervace," řekla provozovatelka hospody Andrea Přidalová. Pro zájemce jsou k dispozici elektronické šipky, na kterých pravidelnou soutěž hraje i družstvo Golden Darts, které si hospodu U soudku zvolilo za své domácí prostředí.

Zlaté hodinky od Antonína Panenky

V hospodě U soudku však panuje i fotbalová atmosféra. Není divu, vždyť jedním z provozovatelů je Milan Frýda. Na svém kontě má 216 prvoligových zápasů, ve kterých dal osmnáct gólů a oblékal dresy hradeckého Spartaku, Slavie Praha (oba dresy najdete na stěnách), chebské Rudé hvězdy a okusil i zahraniční angažmá ve švýcarském Lausanne Sports. Obsluhuje tu i bývalý prvoligový fotbalista hradeckého Spartaku Luděk Pečenka.

Samozřejmostí je velká televize, na které přes týden běží hlavně přímé přenosy z evropských i domácích soutěží. „Našimi častými hosty jsou hráči staré gardy Spartaku Hradec Králové, kteří si naši hospodu zvolili za svoje ,srazové' místo," řekl Hradeckému deníku Milan Frýda a přidal i další zajímavost: „V červnu u nás z rukou Antonína Panenky převzal zlaté hodinky Pavel Černý. Nadace fotbalových internacionálů mu přijela dodatečně gratulovat k jeho padesátinám."

Přijde i Mikuláš a bude nadělovat

Nejbližší akcí bude Mikulášský pátek, který 5. prosince U soudku plánuje dva „poločasy". Od 16.30 do 18 hodin si pro nadílku od rodičů budou moci přijít děti, na které tu čeká i možnost ozdobit si perníčky, nebo vyrobit si zajímavé věci z papíru. Od 18.30 do 23 hodin se bude konat Mikulášský večírek pro dospělé. Jejich posezení zpříjemní kytara, zábavné hry, bude se podávat ďábelský guláš s bramborákovými střapci, k pití bude Čertovský svařák a další zajímavé drinky. K pivu budou jistě chutnat ďábelské domácí brambůrky. Ten, kdo přijde v červeném, dostane čertovskou odměnu.

„Předpokládáme velký zájem, proto bude nutná rezervace u obsluhy nebo na našem telefonním čísle. Stejně jako v případě chystaného Silvestru U soudku, který bychom rádi pojali jako takovou rodinnou oslavu konce roku. Budeme chtít stokorunovou rezervaci, kterou však všichni dostanou zpátky v konzumaci," informovala Andrea Přidalová a zároveň dodala, že jsou schopni na přání zajistit firemní večírek, rodinnou či kamarádskou oslavu.

„Máme další plány, jak provoz naší hospody oživit. Uvažujeme o zřízení pobočky sázkové kanceláře Tipsport, který do fotbalové hospody patří, a opět budeme obsluhovat i na venkovní zahrádce, která se letos v létě osvědčila."

Otevírací doba hospody U soudku na Benešově třídě v Hradci Králové je v pondělí až v pátek od 10 do 23 hod., v sobotu od 11.30 do 23 hodin a v neděli je zavírací den. Podrobnosti nejen o jejím provozu najdete na facebooku, objednávky na akce přijímají na mobilním telefonu 737 102 959.   (fr)