VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ulička se zaplňuje specializovanými obchůdky

Hradec Králové – Během posledních několika let vyrostlo na Velkém náměstí v Hradci Králové množství specializovaných obchodů s potravinami.

31.1.2012 3
SDÍLEJ:
Fotogalerie
18 fotografií

Během posledních několika let vyrostlo na Velkém náměstí v Hradci Králové množství specializovaných obchodů.Foto: Deník/ David Taneček

„Gurmánské“ prodejny nabízejí od čokolády, kávy, sýrů po širokou nabídku piv. Zákazníky tak lákají na kvalitu i originalitu výrobků, se kterými se na pultech běžných prodejen nesetkají.

„Lidem v našem městě nabízíme to nejzajímavější z našeho oboru. Pečlivě vybrané a předem ochutnané čokolády z celého světa a postupně i výrobky z vlastní výroby – zaměřeny na vybrané chuťové buňky hradeckých mlsných jazýčků,“ říká Lukáš Koudelka z prodejny s čokoládou.

Právě na kvalitě si specializované prodejny zakládají nejvíce, většina z nich si proto vybírá zboží na své pulty sama. S jeho prvotřídností však samozřejmě roste i konečná cena. „S kvalitou pochopitelně roste i cena produktů. Je veliký rozdíl mezi průmyslově vyráběnými čokoládami a tím co se vyrobí v malém a poctivě. A to platí pro všechno zboží,“ pokračuje Koudelka.

„Gurmánská ulička“ láká na degustace

Právě díky zvýšenému zájmu veřejnosti o kvalitní „speciality“ vznikla na Velkém náměstí tzv. Gurmánská ulička (směrem z ulice V Kopečku do Tomkovy ulice). „Ulička vznikla cíleně za účelem sdružit příbuzné specializované obchody blízko sebe, může tak zákazníkům nabídnout jedinečnou příležitost si na jednom místě nakoupit speciality, pochoutky i nápoje, které jsou jinak jen těžko k sehnání,“ vysvětluje Filip Helan, majitel obchodu s pivy a kořalkou.

Sdružení několika obchůdků pořádá řízené degustace za účelem uspokojení chutí i těch největších labužníků. Ochutnat při nich můžete od těch nejlepších světových čokolád přes tuzemská i zahraniční vína až po pivní speciality.

„Zákazníků přibývá, ale stále je potřeba široká osvěta. Právě proto nabízíme degustace a snažíme se rozšířit povědomí o tom, co mají zákazníci na výrobcích ocenit,“ dodává Marcela Ježová, majitelka obchodu s kávou a čokoládou.

Eliška Dokulilová

31.1.2012 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kunětická hora.

Chystají se na sezonu. První otevírá Kunětická hora

Ilustrační fotografie.

Pestrá příprava. Lídr míří za postupem

Historie lékařské péče v muzeu

Hradec Králové - Jak vypadala zdravotní péče v Hradci Králové v období první republiky v těchto dnech, představuje Muzeum východních Čech.

'Nemůžeme si dovolit ztratit,' má jasno Hrubeš

Hradecko - Skřivanský gólman Radek Hrubeš tipuje úvodní jarní kolo fotbalového okresního přeboru.

Muž se zaklínil do stojanu na kola. Případ řešili hasiči

Hradec Králové - Ve velmi neobvyklé situaci se ve středu o půl osmé večer ocitli hradečtí profesionální hasiči.

Hradecký Rosa se vrací do hry

Hradec Králové - Možná by se mu mohlo říkat druhý Rosický. Rovněž Milana Černého, fotbalistu Hradce, devastují zranění.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies